11:14 03.10.2013

Поліція США допитає родичів екс-ректора-втікача Мельника, які проживають у Каліфорнії - газета

3 хв читати
Поліція США допитає родичів екс-ректора-втікача Мельника, які проживають у Каліфорнії - газета

Американська поліція на прохання Генеральної прокуратури України допитає родичів колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника, які проживають у Каліфорнії, повідомила заступник генпрокурора Лілія Фролова.

"Генпрокуратура вже направила в Штати два міжнародно-правових запити у справі Мельника. Першою ми просили надати інформацію, як екс-ректор потрапив на територію США, з яким паспортом в'їхав тощо. Крім того, просимо допитати родичів Мельника, які давно вже стали громадянами США. Зазвичай для цього українські слідчі складають низку питань для американської поліції. Потім вона надішле нам їхні відповіді", - розповіла Л.Фролова газеті "Вести".

У другому дорученні прокуратура просить видати П.Мельника Україні на умовах взаємності.

За інформацією видання, старша дочка екс-ректора Альона і колишня дружина Алла живуть неподалік від міста Сан-Маркос, в якому переховується П.Мельник.

Раніше Л.Фролова повідомляла , що Генпрокуратура направила до США міжнародно - правове клопотання для отримання відомостей про те, на якій підставі і за якими документами П.Мельник перетнув кордон та в якому статусі він перебуває на території США. Вона також спрогнозувала, що в 20-х числах вересня буде направлено клопотання про видачу П.Мельника на умовах взаємності.

Екс-ректор затримали 27 липня співробітники Головного управління внутрішньої безпеки Міністерства доходів і зборів спільно з ГУБОЗ МВС України. Він вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до свого вишу.

1 серпня Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом. П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, за винятком тих ситуацій, коли йому знадобиться медичний огляд або лікування.

7 серпня на екс-ректора одягнули електронний браслет, при цьому, за даними правоохоронців, процедура не була швидкою: правоохоронці ще налаштовували програму, без якої пристрій не працює. П.Мельник став першим високопосадовцем і першим арештантом в Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб.

9 серпня стало відомо , що П.Мельник зник під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня його було оголошено в міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

У ЗМІ 16 серпня з'явилися інформація, що екс-ректора затримали білоруські прикордонники та передали його українським колегам . В українському прикордонному відомстві цю інформацію спростували.

27 серпня міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко повідомив, що правоохоронці встановили місцезнаходження П.Мельника, триває підготовка до його затримання і подальшої екстрадиції на територію країни. При цьому глава МВС не уточнив, в якій країні заплановано затримання П.Мельника.

16 вересня на офіційному сайті народного депутата Геннадія Москаля з'явилася інформація, що П.Мельник перебуває в м. Сан-Маркос у Каліфорнії (США) . Таку інформацію Г.Москаля надала Генпрокуратура у відповідь на запит депутата.

Наразі триває судовий процес стосовно двох правоохоронців, які допустили втечу П.Мельника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон закликав Нетаньяху домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА