17:03 16.07.2013

Екс-заступник голови наглядової ради АТ "Iнвестор" отримав полiтичний притулок в Iталiї

2 хв читати

Колишнiй заступник голови АТ "Iнвестор" (Харкiв) i бiзнес-партнер народного депутата вiд "Батькiвщини" Арсена Авакова Геннадiй Гаєвий отримав полiтичний притулок в Iталiї, повiдомила кореспонденту агентства "Iнтерфакс-Україна" прес-секретар А.Авакова Наталiя Статiвко.

"Геннадiй Гаєвий пройшов усi необхiднi передбаченi законом процедури, й Iталiя надала йому полiтичний притулок", - сказала Н.Статiвко.

Вона також повiдомила, що ранiше апеляцiйний суд Рима та прокуратура Iталiї, вивчивши матерiали, наданi Генпрокуратурою України, не знайшли пiдстав для екстрадицiї Г.Гаєвого.

Як повiдомлялося, в листопадi минулого року Г.Гаєвого затримали в м. Фрозiнонi (Iталiя) пiсля того, як вiн прийшов до полiцiї, дiзнавшись, що Iнтерполу надiйшли документи з України з проханням оголосити його в мiжнародний розшук. Однак незабаром апеляцiйний суд Рима вiдпустив Г.Гаєвого до ухвалення рiшення з питання про його екстрадицiю.

Г.Гаєвого оголосили в розшук у справi про незаконне видiлення 700 га землi бiля Харкова.

Кримiнальну справу за фактом шахрайського отримання невстановленими особами земельної дiлянки площею близько 700 га на територiї однiєї з селищних рад Харкiвського району Харкiвської областi було порушено влiтку 2011 року.

У рамках цiєї справи 7 липня 2011 року вiдбулися обшуки в примiщеннi банку "Базис", АТ "Iнвестор" та iнших структур, що належали екс-головi Харкiвської облдержадмiнiстрацiї, головi Харкiвської обласної органiзацiї ВО "Батькiвщина" А.Авакову.

У вереснi 2011 року в рамках слiдства у справi було затримано трьох людей, зокрема голову правлiння АТ "Iнвестор" Андрiя Переїденка. Заступника голови наглядової ради АТ "Iнвестор" Г.Гаєвого, а також спiвробiтника АТ "Iнвестор" Дениса Оприщенка оголосили в розшук.

У червнi 2012 року Харкiвська облпрокуратура затвердила обвинувальний висновок у кримiнальнiй справi за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмiрах або органiзованою групою), ч. 3 ст. 209 Кримiнального кодексу України (легалiзацiя доходiв, одержаних злочинним шляхом, вчиненi органiзованою групою або в особливо великому розмiрi). Обвинувачуваним загрожує покарання до 15 рокiв позбавлення волi. За даними прокуратури, в результатi незаконного отримання земельної дiлянки площею близько 700 га державi було завдано матерiальних збиткiв на суму 497 млн грн. Ця справа розглядається в Київському районному судi Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА