10:51 11.07.2013

Регіонали не допустять, щоб роботу сесії Київради було паралізовано через примхи опозиції

2 хв читати

Народний депутат України (фракція Партії регіонів) Володимир Олійник стверджує, що Партія регіонів не допустить, щоб роботу сесії Київської міської ради було паралізовано через примхи деяких представників опозиції.

"Сесія Київради сьогодні й завтра продовжуватиме вирішувати важливі питання в інтересах територіальних громад, адже в Конституції закладено принцип безперервності влади, зокрема й органів місцевого самоврядування. Це означає, що жоден інститут місцевого самоврядування не припиняє функціонувати, доки не буде обрано інший", - цитує депутата прес-служба Партії регіонів.

На його переконання, територіальна громада столиці не повинна сьогодні залежати від примх опозиції. "Розглядатимуться питання щодо виділення додаткового фінансування на основні сфери життєдіяльності Києва. Якщо цього не зробити, кошти не отримають ані медичні, ані комунальні служби", - додав він.

В.Олійник також нагадав, що проблеми в питанні місцевого самоврядування в столиці виникли у 2008 році, коли "представники "Батьківщини" (на той час БЮТ) достроково, не порадившись із територіальною громадою, припинили повноваження (київської влади) й тим самим створили проблему".

"Місцеві ради, відповідно до Конституції, обираються одночасно, й лише одна Київська міська, за логікою опозиції, має обиратися окремо у зв’язку з їхніми ж антиконституційними діями у 2008 році", - наголосив парламентарій.

Він також вважає нелогічними заяви опозиції про можливий штурм Київради. "Якщо вони вважають сесію нелегітимною, то чому вони туди йдуть? А якщо вони визнають її правочинність, то нехай не перешкоджають працювати іншим", - зазначив він.

В.Олійник також зазначив, що Партія регіонів не допустить, щоб роботу сесії Київради було паралізовано через примхи опозиції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нам необхідна реальна децентралізація енергетичного потенціалу України - звернення Зеленського до учасників Конгресу місцевих і регіональних влад

Боррель: Орбан не отримував мандат на відвідування Москви і не може представляти ЄС

Більшість опитаних українців ставляться до безпекових угод стримано-обережно, вважаючи їх загалом корисними - опитування КМІС

Прем'єр Великої Британії Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на парламентських виборах

Дуда: Ми сподіваємося, що Польщі ніколи не доведеться відправляти своїх солдатів в Україну

Мішель - керівництву Угорщини: Жодне чергове президентство в Єврораді не має мандата на взаємодію з РФ від імені ЄС

Україні потрібна корекція виборчого законодавства на перехідний період - голова підкомітету адмінустрою у ВР Безгін

США та Китай можуть разом наблизити справедливе завершення війни в Україні - Зеленський

Єрмак: $150 млн США підуть на зброю із запасів Пентагону, решта – на зміцнення ППО

МЗС вітає ухвалення ПА ОБСЄ Бухарестської декларації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА