09:40 16.05.2013

Прокурор задоволений свідченнями Кириченка у "справі Щербаня", захисник Тимошенко пропонує висновки робити самостійно

3 хв читати

Заступник начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Олег Пушкар заявляє, що свідок у "справі Щербаня" Петро Кириченко не був пособником вбивства народного депутата Євгена Щербаня.

"На це запитання людина (П.Кириченко - ІФ) чітко дав відповідь. Свідок пояснив, що коли це все відбувалося, він про це не знав, а потім вже йому конкретно сказали про це все. Тому я не вважаю, що в цій ситуації він є посібником", - сказав прокурор журналістам після закінчення допиту П.Кириченка.

О.Пушкар уточнив: "Свідок Кириченко сказав, що йому стало відомо, за що цей платіж, (кошти, які Кириченко перерахував на рахунки Олександра Мільченка, які, за словами Кириченка, він отримав від Ю.Тимошенко - ІФ), згодом".

При цьому прокурор укотре наголосив, що всі докази розглядатиме слідство в сукупності, тобто показання одного або іншого свідка, окремо взяті, не можуть бути ключовими.

О.Пушкар також знову спростував інформацію, що на П.Кириченка міг чинитися тиск під час слідства, зокрема через сім'ю - дружину Ізабеллу Кириченко.

"Якщо на свідка чинився тиск, то цей свідок, перебуваючи за кордоном, він би не давав таких свідчень... коли дружина вже давно там (у США - ІФ), свідок перебуває там... яким чином на нього може чинитися тиск?".

Він також заявив, що свідчення П.Кириченка, які той дав у суді на досудовому слідстві у "справі Щербаня", не відрізняються від тих, які він давав раніше.

Оцінюючи загалом свідчення П.Кириченка, прокурор сказав: "По-моєму, свідчення однозначніші придумати важко. І на запитання прокуратури, і на запитання захисту свідок конкретно й чітко говорив те, що йому відомо. Він сказав: замовником є Тимошенко і Лазаренко. Звідки приходили гроші - свідок підтвердив. Він розповів, що це були гроші Тимошенко. Він розповів всі обставини, які йому були відомі. Всі спроби захисту збити людину з пантелику жодного результату не дали, а, навпаки, сприяли ще більшій конкретизації".

О.Пушкар також додав, що його трохи здивували запитання захисту про те, чи є у П.Кириченка аудіо-, відеодокази.

"Важко уявити собі картину, коли людина спілкується і все фіксує аудіо-, відеозаписами і зберігає їх. Тоді нам було б взагалі чудово працювати", - сказав прокурор.

Відповідаючи на запитання про те, скількох ще свідків, яких і коли прокуратура планує допитати в рамках досудового слідства у "справі Щербаня", О.Пушкар ухилився від конкретної відповіді, давши зрозуміти, що свідки ще є, але він не має наміру анонсувати, хто вони і коли їх допитають.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", під час спілкування О.Пушкаря з представниками ЗМІ запитання задавав також захисник Ю.Тимошенко Сергій Власенко, на що прокурор сказав, що коли С.Власенко спілкуватиметься з пресою, тоді нехай говорить те, що вважає за потрібне.

"Ви, Сергію Володимировичу, коли будете зацікавлені, то прошу сюди (на підхід до журналістів - ІФ)... Ви як чорт із табакерки вискакуєте", - сказав прокурор, звертаючись до С.Власенка.

У свою чергу захисник Ю.Тимошенко не став нічого конкретно коментувати журналістам, зазначивши лише: "Відповідаючи на прямі запитання захисту, чи є у свідка Кириченка будь-які докази причетності Тимошенко до практичних подій, пов'язаних із загибеллю Щербаня, свідок Кириченко чітко сказав "ні". Відповідаючи на запитання захисту, чи є у Кириченка реальні документальні докази знайомства Тимошенко з кримінальним авторитетом Матросом - Олександром Мільченком, свідок чітко сказав "ні". Відповідаючи на запитання, чи є у нього докази, що Тимошенко санкціонувала перерахування коштів на рахунок підконтрольної йому компанії, свідок Кириченко чітко сказав, що у нього таких доказів немає... Далі висновки робіть самі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА