10:56 22.04.2013

Партія регіонів має відношення до проекту постанови польського сейму про визнання ОУН-УПА злочинцями, вважають у "Свободі"

2 хв читати

У партії "Свобода" критикують проект постанови сейму Польщі про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, котрі скоїли геноцид щодо поляків у 1939-1947 рр.., і вважають, що до появи цього документа причетна Партія регіонів.

"Цей проект не сприятиме досягненню порозуміння між нашими народами. Очевидно, шовіністично налаштовані щодо українців політичні кола в Польщі намагаються скористатися тим, що при владі в Україні перебувають відверті українофоби", - сказав у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат України Юрко Сиротюк (фракція "Свобода").

За його словами, в появі цього проекту постанови "чітко простежується рука Партії регіонів, яка внутрішньоукраїнську політичну боротьбу винесла на міжнародний рівень, що суттєво шкодить нашим національним інтересами".

"Ми вважаємо, що кожен народ, окрім вшанування своїх героїв, з повагою ставиться до такого ж права щодо героїв інших націй. Інакше наші сусіди винесуть на міжнародний рівень питання 30-річної українськоо-польської війни 1918-1948 рр.., в якій поляки були окупантами, здійснювали масові вбивства і переслідування. При цьому все відбувалося на українських етнічних землях", - також зазначив Ю.Сиротюк.

Між тим, у Партії регіонів позитивно сприйняли таку ініціативу польського сейму. Зокрема, народний депутат з цієї фракції Михайло Чечетов у коментарі газеті "Сегодня" зазначив: "Ми знімаємо перед ними (польська сторона - ІФ) капелюхи. Ця постанова доводить, що поляки - прихильники демократичних цінностей".

Як повідомлялося, 11 квітня в сеймі Польщі було зареєстровано проект постанови про визнання ОУН-УПА злочинними організаціями, які вчинили геноцид проти поляків у 1939-1947 рр..

Згідно з проектом запропоновано визнати Організацію українських націоналістів (ОУН), Українську повстанську армію (УПА), СС "Галичина" і українську поліцію на німецькій службі злочинними організаціями. При цьому наголошується, що в цьому геноциді не звинувачують весь український народ, а лише ці формування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА