11:22 01.02.2013

Чечетов: Конкурентом Януковича у другому турі президентських виборів буде Тягнибок, ми про це знаємо

2 хв читати

У Партії регіонів мають намір робити ставку на президента Віктора Януковича на виборах глави держави в 2015 році і вже знають, що його опонентом у другому турі цих виборів стане лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Він (В.Янукович - ІФ) не просто кандидатом буде, а переможцем. Ми не маємо жодних сумнівів. Він переможе в чесній конкурентній боротьбі. А конкурентом його у другому турі буде Олег Тягнибок. Ми про це знаємо. Це сильний суперник, звичайно"- сказав перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у коментарі "Радіо Свобода", опублікованому на сайті радіостанції.

Водночас у ВО "Свобода" вважають, що кандидатом від влади не обов'язково буде В.Янукович, який втрачає підтримку і виборців, і фінансових донорів Партії регіонів. Крім того, на думку народного депутата від "Свободи" Юрія Сиротюка, влада зараз намагається ввести в процес кандидатів-псевдоопозиціонерів, що може змусити реальну опозицію визначитися з єдиним кандидатом, тоді як зараз опозиціонери вважають, що поспішати з визначенням такої кандидатури недоцільно.

У партії "УДАР" вбачають загрози від передчасного визначення єдиного опозиційного кандидата на посаду президента. "З одного боку, що раніше буде вирішено це питання, то зрозумілішою, начебто, є визначеність. Але давайте не кривити душею - воно буде роз'єднувати. Гратиме на ревнощах не лише політичних босів, але й виборців тієї чи іншої політичної сили. Воно не сприятиме позитивному результату", - зазначив народний депутат від "УДАРУ" Валерій Карпунцов.

Загалом представники парламентських опозиційних партій сходяться на тому, що їм найлегше буде домовитися про загальну підтримку того кандидата, який стане опонентом представника влади в другому турі президентських виборів у 2015 році, і вони впевнені, що цей опозиційний кандидат безсумнівно переможе В.Януковича на виборах, пише "Радіо Свобода".

Тим не менш, у "Батьківщині" наголошують, що найперспективніший кандидат від опозиції перебуває у в'язниці, і це - екс-прем'єр Юлія Тимошенко. "Всі шанси для того, щоб Юлія Тимошенко брала участь у наступних президентських виборах, без сумніву, є. Ці шанси нам дає і розвиток загальної ситуації в країні, і те, що Віктор Янукович та його команда повністю дискредитували себе корупційними схемами та жагою до наживи, яку вони демонструють", - сказав заступник голови фракції "Батьківщина"Сергій Соболєв у розмові з "Радіо Свобода".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА