15:09 01.05.2022

"Сінево" відновить роботу лабораторій у Києві з 2 травня

4 хв читати
"Сінево" відновить роботу лабораторій у Києві з 2 травня

Лабораторія "Сінево", що входить до шведського медичного холдингу Medicover, з понеділка, 2 травня, відновить роботу частини мережі в Києві і відкриє 12 пунктів забору крові (ПЗК).

"2 травня. Київ, ми повертаємося!" - йдеться в повідомленні "Сінево" у Facebook у неділю.

CEO Medicover Фредрік Рогмарк (Fredrik Rågmark) раніше цього тижня під час подання квартальної звітності анонсував поступове відновлення роботи лабораторії та мережі ПЗК в українській столиці, починаючи з наступного тижня.

"Це справді важливо, тому що багато з сучасних тестів, які мають великий попит в Україні, можуть бути оброблені тільки в лабораторії в Києві. Тому, поступово відновлюючи її, ми можемо поширювати також найсучасніші і необхідні тести", - зазначив він.

За словами Рогмарка, послуги лабораторій мають попит по всій країні навіть у такій ситуації. "Іноді, можливо, важко зрозуміти, чому люди хочуть піти і здати аналізи крові, коли йде війна, але охорона здоров'я має важливе значення, і воно необхідне завжди, незалежно від того, чи йде війна", – підкреслив CEO.

Він зазначив, що друга за величиною в Україні лабораторія в Харкові залишається закритою.

Згідно з інформацією Medicover, в перший день вторгнення Росії в Україну 24 лютого бізнес був повністю закритий на п'ять днів, а потім установи були знову відкриті там, де це було безпечно, переважно в західних районах. На кінець першого кварталу діяло 147 ПЗК (106 власних і 41 франчайзингова) з 346 і 5 із 8 лабораторій.

Medicover зазначає, що станом на 31 березня 2022 року її діяльність в Україні передбачає 8 лабораторій (1 центральна і 7 регіональних), загальнонаціональну мережу з 346 ПЗК, не враховуючи 6 зруйнованих ПЗК (217 власних і 129 франчайзингових) під брендом "Сінево". Крім того в бізнес входять три репродуктологічних і 4 медичних клініки під брендом Medicover, які також працюють, а експорт донорських матеріалів для лікування безпліддя тривав протягом усього періоду.

На момент складання квартального звіту були повністю знищені 7 ПЗК (5 власних і 2 франчайзингових) у містах Маріуполь, Буча і Київ (власні ПЗК) і в невеликих містах Східного регіону (франчайзингові ПЗК). Приблизно 12 належних групі ПЗК отримали поверхневі пошкодження, такі як розбиті шибки.

До групи ризику віднесені 26 власних ПЗК, розташованих у містах Миколаїв, Херсон, Краматорськ і Харків, в останньому також перебуває під загрозою лабораторія. Це райони, де конфлікт наразі найбільш активний або ті, що перебувають під окупацією. Жодна з лабораторій не постраждала, проте лабораторія в Херсоні перебуває під окупацією Російської Федерації, уточнює компанія.

"Ми залишаємося позитивними і оптимістичними щодо України", – наголосив Рогмарк.

Він також уточнив, що з 3500 осіб, зайнятих в компаніях Medicover в Україні, близько 400 зараз проживають з їхніми колегами в Польщі та Німеччині зі своїми сім'ями, а загалом виїхало близько 1000 осіб. Водночас, зазначив глава компанії, останні два тижні потік через кордон став нейтральним: стільки ж людей повертається, скільки їде.

Компанія інвестувала EUR500 тис. у запуск нової лабораторії потужністю понад 400 тис. тестів у Херсоні.

Як повідомляється в пресрелізі "Сінево", нова лабораторія буде відкрита на базі медичного центру Taurt Medical і обслуговуватиме як клієнтів клініки, так і замовлення клієнтів "Сінево" в Херсонській області.

У найближчих планах лабораторії виконання замовлень для клієнтів "Сінево" з Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської та Донецької областей.

У лабораторії планують виконувати загальноклінічні, біохімічні, імунохімічні, гематологічні та цитоморфологічні дослідження.

Лабораторія "Сінево" в Херсоні є восьмою за рахунком діючою лабораторією компанії в Україні. Лабораторії "Сінево" також працюють у Києві, Одесі, Харкові, Львові, Вінниці, Дніпрі, Чернівцях.

Аналогічно іншим лабораторіям "Сінево", лабораторія в Херсоні відповідає міжнародним стандартам лабораторної діагностики та оснащена автоматизованим обладнанням провідних виробників США, Японії, Швейцарії, Німеччини (компанії Zeiss, Roche, Sysmex та інші), яке виконує всі етапи досліджень в автоматичному режимі без втручання людини.

Підготовчі роботи до відкриття лабораторії тривали близько року. На момент запуску лабораторія пройшла тримісячну роботу в тестовому режимі, а весь персонал пройшов спеціальне навчання.

За словами директора з розвитку "Сінево" Миколи Бутенка, за останні три роки "Сінево" збільшила кількість виконуваних тестів на 30%.

"Ми продовжуємо рости по 20% на рік. Тому відкриття нової лабораторії в Херсоні - логічний крок у продовження нашої стратегії щодо подальшого зростання компанії", - сказав він.

"Сінево" - найбільша в Україні мережа лабораторій, входить до шведського медичного холдингу Medicover. Мережа Сінево налічує 320 лабораторних центрів, що працюють в 125 населених пунктах України, а також 8 лабораторій, в яких виконується понад 1 тис. видів тестів.

Щорічно лабораторні центри компанії обслуговують понад 4 млн клієнтів.

У 2017 році "Сінево" у складі холдингу Medicover здійснила ІРО на Стокгольмській фондовій біржі. Таким чином "Сінево" стала першою і єдиною в Україні медичною компанією, акції якої котируються на міжнародній біржі.

З 2007 року холдинг Medicover інвестував у розвиток компанії понад 50 млн євро.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА