07:19 10.09.2021

Наступного року бюджет на медицину в Україні перевищуватиме бюджет 2019 року вдвічі

2 хв читати
Наступного року бюджет на медицину в Україні перевищуватиме бюджет 2019 року вдвічі

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в наступному 2022 році бюджет на медицину буде перевищувати бюджет 2019 року в два рази під час дискусійної панелі форуму "Європа: напрям відновлення" у м. Карпач (Республіка Польща).

"Паралельно з реформуванням медицини ми змінюємо і підходи. Більше уваги приділяємо науковій основі, розробкам і виробництву власних ліків і вакцин", - цитує прем'єра прес-служба уряду.

Шмигаль також зазначив, що криза, викликана пандемією COVID-19, торкнулася всього світу, тому шукати шляхи подолання викликів країни повинні разом.

Він наголосив, що є кілька сценаріїв виходу з кризи, і загальний виклик країн сьогодні - забезпечити рівномірне і справедливе відновлення для всього суспільства. Він озвучив низку пріоритетів, без яких сьогодні неможливо вийти з кризи.

"По-перше, необхідно мати розуміння і бачення стратегії. Вперше за часи незалежності України ми розробили економічну стратегію розвитку до 2030 року, яка містить понад 30 векторів і 12 програм", - заявив Шмигаль.

Крім того, економічне відновлення, за словами прем'єр-міністра, неможливе без підтримки урядом і бізнесом інфраструктурних проектів.

"Президент Володимир Зеленський ініціював програму "Велике будівництво". В Україні є можливість будувати дороги, відновлювати інфраструктуру, мости, аеропорти, вокзали. Ми багато уваги приділяємо державно-приватному партнерству, що також є важливим напрямом подолання кризи. Уряди повинні взяти лідерство, щоб виводити країни з кризи, але без підтримки суспільства і бізнесу неможливо подолати виклики, з якими ми стикаємося", - зазначив Шмигаль.

Серед іншого глава уряду наголосив на важливості зеленого переходу, оскільки це "не тільки про зміни клімату, а також про добробут людей, значні інвестиції, розвиток водневих технологій та інших інноваційних напрямів".

На завершення Шмигаль наголосив, що країни повинні приділяти увагу розвитку торгівлі та інвестиційного простору і робити спільні кроки для посилення безпеки в регіоні.

Як повідомлялося, Шмигаль відвідав з робочим візитом Республіку Польща 9 вересня. В ході візиту він провів зустрічі з головою Ради міністрів Республіки Польща Матеушем Моравецьким, прем'єр-міністром Республіки Словенія Янезом Яншою і взяв участь у дискусійній панелі ХХХ Економічного форуму в м. Карпач".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА