19:55 01.07.2021

Фармринок України на кінець I півріччя повернувся до доковідної структури споживання через зниження захворюваності на COVID-19

1 хв читати
Фармринок України на кінець I півріччя повернувся до доковідної структури споживання через зниження захворюваності на COVID-19

Український фармацевтичний ринок на кінець першого півріччя фактично повернувся до доковідної структури споживання через зниження захворюваності на COVID-19, вважає радник з питань розвитку бізнесу Darnitsa Group Андрій Миронюк.

"COVID-19 залишається одним з основних чинників, що впливають на ситуацію на ринку. Через високу базу для порівняння та зміщення початку сезону захворюваності на ГРВІ в першому кварталі відзначалося скорочення обсягів продажу лікарських засобів в упаковках. У структурі споживання домінували пандемічні тренди: продовжували зростати обсяги продажу антитромботичних препаратів та антибіотиків", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за словами Миронюка, вже у квітні-травні через уповільнення темпів захворюваності вплив пандемічного чинника ослаб, і характер ринку почав відновлюватися. "Наприкінці півріччя він повернувся до звичної структури споживання, якою вона була в 2019 році", - сказав він.

Миронюк прогнозує, що, за попередніми даними, за підсумками шести місяців 2021 року очікується приріст обсягів продажу на 22%, а обсяг роздрібного ринку сягне 52,5 млрд грн.

За оцінкою експерта, драйверами другого півріччя будуть ймовірні наступні хвилі пандемії COVID-19 та відновлення доходів населення. При цьому на ринок може негативно вплинути обмеження доступу пацієнтів до "нековідної" медичної допомоги через можливе перепрофілювання медзакладів для лікування пацієнтів із COVID-19.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА