18:17 11.05.2018

Держпродспоживслужба виявила окремі порушення якості продуктів у черкаській школі, де раніше отруїлися діти

2 хв читати
Держпродспоживслужба виявила окремі порушення якості продуктів у черкаській школі, де раніше отруїлися діти

Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба) виявила порушення законодавства й окремих показників якості харчових продуктів у черкаській школі №8, де отруїлися 58 осіб, і на підприємстві, яке постачало питну воду в цей навчальний заклад.

"За результатами, проведених ... Держпродспоживслужбою позапланових перевірок черкаської школи №8 і підприємства ПП Родной Є., що виробляє та постачає воду питну доочищену фасовану "Рідненька" у зазначений заклад, виявлено окремі порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів і санітарного законодавства", - зазначено в повідомленні на сайті Держпродспоживслужби у п'ятницю.

За результатами перевірок керівництву школи та ПП Родной Є. направлено приписи щодо усунення виявлених порушень, виконання яких перебуває на контролі ГУ Держпродспоживслужби в області.

Також нагадується, що за рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради роботу школи №8 тимчасового призупинено до завершення проведення комплексу санітарно-гігієнічних заходів із забезпечення належного санітарного стану закладу (генеральне прибирання, дезінфекція, провітрювання навчальних, підсобних, санітарно-побутових приміщень, харчоблока тощо), з проведенням повторних лабораторно-інструментальних досліджень об’єктів середовища життєдіяльності (атмосферне повітря, гігієнічні змиви тощо).

За результатами лабораторних досліджень, проведених Черкаською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби, у пробах ґрунту, води питної з водопровідної мережі та з кулерів відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено, за винятком вмісту алюмінію в одній із чотирьох відібраних проб питної води з централізованого водопостачання (виявлено 0,7 мг/дм при гранично допустимій концентрації 0,5 мг/куб. дм).

У результаті радіологічних досліджень перевищень нормативів не виявлено.

Як повідомлялося, 8 травня близько 9:00 ранку на території черкаської загальноосвітньої школи №8 під час урочистої лінійки, присвяченої Дню пам'яті та примирення, у школярів різко погіршилося самопочуття, і вони почали непритомніти.

Поліція виконала евакуацію людей і обмежила доступ до території школи.

Загалом було госпіталізовано 58 осіб: 54 дитини та чотирьох дорослих. Лікарі констатували, що в дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція.

До реанімації потрапили 11 дітей, 9 травня їхній стан покращився, і всіх їх перевели до стаціонару.

10 травня Черкаський відділ поліції розпочав кримінальне провадження за фактом масового отруєння дітей у черкаській школі за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

З’ясовано, що отруєння сталося локально на території, де відбувалася лінійка, - постраждалих за межами школи немає.

11 травня з лікарні виписали 22 дітей, у медзакладах залишаються 36 осіб: 32 дітей і четверо дорослих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА