16:33 12.04.2024

Нідерланди виділили Україні додаткові €1 млрд на військову допомогу та €400 млн на відновлення

2 хв читати
Нідерланди виділили Україні додаткові €1 млрд на військову допомогу та €400 млн на відновлення

Нідерланди виділили Україні ще 1 млрд євро військової допомоги і 400 млн євро на відновлення на додаток до зобов'язань у межах двосторонньої угоди з безпеки, повідомив президент України Володимир Зеленський після телефонної розмови з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

"Щойно у телефонній розмові прем’єр-міністр Марк Рютте повідомив, що Нідерланди виділили ще мільярд євро на військову допомогу Україні й €400 млн на відновлення. Це додатково до зобов’язань у межах нашої двосторонньої безпекової угоди", - написав Зеленський у телеграмі.

Глава держави висловив подяку прем'єр-міністру і всьому народу Нідерландів.

За його словами, під час також розмови було обговорено спільну роботу з партнерами над прискоренням постачань снарядів для артилерії, амуніції та систем ППО.

"Подякував за результативну конференцію Justice for Ukraine ("Справедливість для України" - ІФ-У) у Гаазі та запуск за її підсумками Реєстру збитків. Розповів про підготовку Саміту миру у Швейцарії й запросив Нідерланди приєднатися. Ми також обговорили необхідні зусилля, щоб цей захід підтримало якнайбільше країн", - написав Зеленський.

Зі свого боку Рютте повідомив, що Нідерланди у 2024 році нададуть Україні додаткову військову допомогу на 1 млрд євро, а також виділяють 3 млрд євро на підтримку в галузі оборони на 2025 рік.

"Нідерланди виділять додатково 1 млрд євро на військову підтримку цього року. Це йде на додаток до 2 млрд євро, витрачання яких уже погодила влада. Також ми ухвалили рішення, що спрямуємо 3 млрд євро на військову підтримку на наступний рік", - написав Рютте в соцмережі X.

Окрім цього, за словами прем'єра, Нідерланди використають 400 млн євро "для підтримки української економіки і ремонту життєво необхідної енергетичної інфраструктури".

Рютте нагадав, що Нідерланди продовжують докладати зусиль, щоб швидше доставляти Україні більше боєприпасів і засобів ППО разом із міжнародними партнерами, зокрема з Данією та Чехією.

На початку березня Нідерланди уклали з Україною двосторонню угоду про безпеку терміном на 10 років. За словами Рютте, Нідерланди надаватимуть Україні допомогу і підтримку "за всім спектром оборонної співпраці, а також у сферах відновлення, підтримки санкцій і боротьби за правосуддя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА