20:24 06.04.2024

Генштаб ЗС України: Сили оборони ведуть бої на шести напрямках, на новопавлівському напрямку відбито 16 атак противника, на бахмутському - 10, на куп'янському - 7

2 хв читати
Генштаб ЗС України: Сили оборони ведуть бої на шести напрямках, на новопавлівському напрямку відбито 16 атак противника, на бахмутському - 10, на куп'янському - 7

Протягом доби зафіксовано 50 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку Сили оборони відбили 16 атак ворога, на бахмутському - 10, на куп'янському - 7, на авдіївському - 5, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України про обстановку станом на 18:00 суботи.

Як випливає з повідомлення Генштабу у фейсбуці, на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, обстрілює населені пункти з території РФ.

На куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. На лиманському напрямку Сили оборони відбили 7 атак противника в районі н. п. Терни Донецької області, "на Бахмутському напрямку відбито 10 атак у районах н. п. Білогорівка Луганської області; Виїмка, Спірне, Богданівка, Кліщіївка Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався покращити тактичне положення".

"На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 5 атак у районах н.п. Новокалинове, Бердичі та Нетайлове Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів", - зазначено в повідомленні Генштабу.

Повідомляється, що "на Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах н.п. Георгіївка, Новомихайлівка, де ворог 16 разів намагався прорвати оборону наших військ".

На оріхівському напрямку ворог за підтримки авіації здійснив 2 атаки на позиції українських сил біля Старомайорського на Донеччині та Роботиного Запорізької області. "На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби ворог здійснив 2 безуспішні атаки позицій наших військ", - наголошується в повідомленні Генштабу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА