15:03 02.04.2024

Чиновників Держпродспоживслужби викрито на поборах експортерів "зернового коридору" - ДБР

2 хв читати
Чиновників Держпродспоживслужби викрито на поборах експортерів "зернового коридору" - ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили посадовців Держпродспоживслужби в Одеській і Запорізькій областях, які організували багатомільйонну схему вимагання грошей в експортерів "зернового коридору", інформують у ДБР.

"Співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській і Запорізькій областях організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції, а також за виготовлення актів про результати обстеження, які необхідні для експорту ячменю та зерна", - ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі у вівторок.

За інформацією бюро, фактично чиновники створили організовану злочинну групу із чітким розподілом ролей та обов'язків. "До її складу входило понад 11 людей, зокрема керівник ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та начальник Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області", - уточнюється в повідомленні.

Також до складу групи входили по два головні інспектори із ГУ Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій області, цивільні особи, зокрема керівники брокерських компаній, які були посередниками.

"За попередніми оцінками, ділки отримували від своєї незаконної діяльності щомісячно понад $160 тис.", - наголошується в повідомленні.

У різних регіонах України проведено 60 обшуків, під час яких знайдено та вилучено понад $100 тис. і 500 тис. грн від незаконної діяльності, вісім автомобілів еліткласу, записники з переліком розподілу сум між учасниками схеми, а також чорнові записи та комп'ютерну техніку, на якій виготовляли вилучені документи.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА