14:18 31.03.2024

ЧФ для захисту своїх кораблів від українських безпілотників у Новоросійську довелося розташувати біля входу в порт 4 баржі - британська розвідка

1 хв читати
ЧФ для захисту своїх кораблів від українських безпілотників у Новоросійську довелося розташувати біля входу в порт 4 баржі - британська розвідка

Нове керівництво Чорноморського флоту, зважаючи на успіхи українських сил у застосуванні морських безпілотників, прагне підвищити шанси своїх кораблів на виживання. Воно вживає додаткових оборонних заходів, зокрема зі звуження проходів до портових споруд, зазначають у британській розвідці.

"У результаті аналізу останніх знімків було виявлено чотири баржі, що розташовані біля входу в Новоросійський морський порт Чорноморського флоту. Це зроблено для посилення захисту порту від атак українських безпілотних надводних кораблів", - йдеться у звіті, розміщеному в неділю в соціальній мережі Х Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Як зазначають фахівці британської розвідки, у зв'язку зі збільшеним ризиком українських ударів по традиційному порту базування – Севастополю - Новоросійський порт тепер відіграє найважливішу роль в укритті найцінніших об'єктів Чорноморського флоту.

"Колишнього командувача Чорноморського флоту адмірала Віктора Соколова замінили після успіхів України у використанні безпілотних надводних кораблів проти російських цілей як на морі, так і в порту. Його наступник, віцеадмірал Сергій Пінчук, імовірно, прагне підвищити шанси російських кораблів на виживання, вживаючи додаткових превентивних і оборонних заходів, включно зі звуженням проходів до портових споруд", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У РФ змінюють імена депортованим з України дітям, що ускладнює їх репатріацію - ISW

У Києві розпочато демонтаж композиції на честь Переяславської ради під аркою "Свободи українського народу" - КМДА

Інформація про другого загиблого в Харкові не підтвердилася, у місті 7 поранених

Просування окупантів у районі Авдіївки зупинилося - ISW

Унаслідок ворожих ударів по Харкову загинула одна людина, є поранені

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА