16:36 27.03.2024

Кулеба: Потужна українська протиповітряна оборона прикриє наші війська й дасть їм змогу переломити хід війни на користь України

2 хв читати
Кулеба: Потужна українська протиповітряна оборона прикриє наші війська й дасть їм змогу переломити хід війни на користь України

Потужна українська протиповітряна оборона прикриє війська і дасть їм змогу переломити хід війни на користь України, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, закликавши партнерів передати в найкоротші терміни Києву більше сучасних систем ППО, зокрема Patriot.

Під час онлайн-брифінгу для світових ЗМІ в середу Кулеба наголосив на терміновій потребі України в більшій кількості систем ППО Patriot і подібних на тлі збільшення інтенсивності російських повітряних атак балістичними ракетами.

Кулеба назвав три критично важливі результати, які принесе посилення української протиповітряної оборони. Насамперед це врятує тисячі людських життів, що є головною метою, зазначив він. По-друге, за словами міністра, сильна українська протиповітряна оборона заощадить значну кількість ресурсів для партнерів України.

"Кожна територія, закрита Patriot, - це менше руйнувань критичної інфраструктури та менше коштів на відновлення; кожне місто, надійно захищене Patriot, - це тисячі українців, які повернуться з-за кордону, зміцнюючи українську економіку та зменшуючи її залежність від іноземної фінансової допомоги", - сказав Кулеба.

По-третє, як наголосив міністр, сильна протиповітряна оборона на передовій дала б змогу українським військам не лише не втрачати позицій, а і змусити росіян відступати.

"Потужна українська протиповітряна оборона прикриє наші війська і дасть їм змогу переломити хід війни на користь України. Головною перевагою Росії на полі бою зараз є широке використання керованих авіаційних бомб. Ці бомби, які в середньому важать від 500 до 1500 кілограмів, дають змогу російським окупантам знищувати цілі ударів і просуватися вперед по руїнах", - зазначив глава МЗС.

Він наголосив, що "єдиний спосіб протистояти цій варварській тактиці, - збивати літаки, які скидають ці бомби, що потребує достатньої кількості сучасних систем протиповітряної оборони на фронті".

Глава МЗС повідомив, що Росія посилила повітряний терор проти України й лише за тиждень з 18 по 24 березня запустила 190 ракет різних типів, 140 безпілотників "Шахед" і 700 керованих авіабомб проти України.

Кулеба зазначив, що системи Patriot має низка країн світу. Він наголосив, що ці системи можуть і повинні бути передані Україні в найкоротші терміни, й закликав партнерів знайти відповідну політичну волю.

"Україна зараз є єдиною країною у світі, яка майже щодня зазнає балістичних ракетних атак. Patriot мають бути розміщені зараз тут, в Україні, щоб захищати реальні людські життя, а не залишатися в місцях, де ракетна загроза дорівнює нулю", - заявив глава МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА