14:14 19.03.2024

Визначено перші 72 профтехи, де навчатимуть професій для відновлення України - Міносвіти

2 хв читати

Визначено перші 72 заклади професійно-технічної освіти, які отримають 500 млн грн державних коштів на оновлення майстерень, повідомляє Міністерство освіти і науки України.

"Трансформація закладів відбувається в межах проєкту "100 майстерень". Уже наприкінці весни вони розпочнуть масштабні оновлення навчальних приміщень, а в наступному навчальному році в них зможуть здобувати освіту всі охочі. Решту 28 профтехів, майстерні яких буде оновлено за кошти міжнародних партнерів і бізнесу, ще обирають", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначено, що проєкт "100 майстерень" - це можливість сформувати якісну та ефективну базу для навчання майбутніх професіоналів.

За даними відомства, найпопулярніші напрями, за якими будуть створені майстерні в 72 профтехах: сільське господарство - 14 майстерень; громадське харчування - 10 майстерень; промисловість і машинобудування - 7 майстерень; будівництво та автомобільний транспорт - 6 майстерень, а також за такими профілями, як зварювання, металообробка, деревообробка.

"Мета проєкту - створити умови для підготовки фахівців, яких сьогодні критично бракує на ринку праці. Водночас дати поштовх для розвитку профтехосвіти загалом", - ідеться в повідомленні.

Серед іншого зазначено, що у 2024 році буде створено дві майстерні за профілем оператор дистанційно керованих апаратів, тобто оператор цивільних дронів, а професію планують ліцензувати також цього року. Зокрема, за цим напрямом майстерні оновлять у Тернопільському професійному коледжі з посиленою військовою та фізичною підготовкою та Чернівецькому вищому професійному училищі радіоелектроніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА