13:11 15.03.2024

Правоохоронці з Миколаєва продавали ритуальному бюро дані про небіжчиків

1 хв читати
Правоохоронці з Миколаєва продавали ритуальному бюро дані про небіжчиків

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) викрили двох правоохоронців із Миколаєва, які продавали ритуальному агентству інформацію про щойно померлих громадян із закритої державної бази даних.

"Власниця та два співробітники миколаївського ритуального агентства вирішили збільшити свої прибутки та "обійти" місцеву конкуренцію у похоронному бізнесі. Вони купляли у правоохоронців конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів", - ідеться в повідомленні ДБР у телеграм-каналі в п'ятницю.

За інформацією відомства, зафіксовано випадки, коли вже за 3 хвилини після повідомлення рідними померлого про факт смерті до правоохоронних органів агенція телефонувала та пропонувала свої послуги.

"Наразі співробітники ДБР задокументували майже 700 фактів збуту правоохоронцями інформації за винагороду", - зазначено в повідомленні.

У Бюро уточнюють, що вартість даних про одного померлого становила близько 1000 грн, а ритуальна фірма сплачувала правоохоронцям відсоток прибутку від ритуальної послуги щодо кожного покійного.

"Правоохоронцям та двом їхнім спільникам повідомлено про підозру. Готується повідомлення про підозру п'ятому учаснику оборудки, який працює в ритуальному агентстві", - інформують у відомстві.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА