14:26 06.03.2024

СБУ викрила колаборантку, яка опікувалася документацією з примусової депортації та паспортизації жителів Херсона

1 хв читати

Служба безпеки України викрила ворожу спільницю російських окупантів, яка в період окупації Херсона опікувалася примусовою паспортизацією жителів міста та підготовкою документів для примусової депортації українців.

"Після захоплення міста вона підтримала загарбників, а в червні 2022 року вступила до окупаційного "головного управління мвс по Херсонській області", - зазначено в повідомленні в телеграм-каналі СБУ в середу.

За інформацією української спецслужби, окупанти призначили жінку на посаду інспектора відділу з питань громадянства, і вона оформляла для ворога документацію про примусову депортацію українців. "Крім того, до обов’язків фігурантки входила незаконна паспортизація мешканців Херсона", - уточнюють у СБУ.

Після звільнення Херсона колаборантка залишилася в місті, але змінила місце проживання і переїхала на квартиру знайомих, сподіваючись уникнути правосуддя. Співробітники СБУ, зібравши достатню кількість доказів протиправної діяльності, встановили її місцеперебування.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Фігурантка перебуває під вартою без права внесення застави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА