12:55 05.03.2024

Росія не відправить танки "Армата" в Україну через дорожнечу їх виробництва і можливі репутаційні втрати - британська розвідка

1 хв читати

Росія з високою ймовірністю не стане застосовувати танки "Армата" в бойових діях в Україні, заявляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"4 березня 2024 року Сергій Чемезов, голова російського оборонного підприємства "Ростех" заявив, що найсучасніший російський основний бойовий танк (ОБТ) Т-14 "Армата" надійшов на озброєння російських збройних сил, але не буде перекинутий в Україну. Чемезов заявив, що це сталося через високу вартість, що обмежує масштабне виробництво ОБТ "Армата", - зазначено в повідомленні у твіттері.

У міністерстві також нагадали, що ОБТ "Армата" дебютував у День Перемоги 2015 року, заглохнувши під час репетиції. 1-ша гвардійська танкова армія мала отримати ОБТ Т-14 "Армата" 2021 року, проте малоймовірно, що танки було поставлено в будь-який підрозділ на передовій. Крім того, ОБТ помітили під час навчань на півдні Росії в грудні 2022 року, і кремлівські інформаційні агентства заявили, що його використовуватимуть в Україні.

"На сьогодні майже напевно відомо, що ОБТ Т-14 "Армата" не перекинули в Україну. Це досить імовірно через потенційний репутаційний збиток від втрати "престижної" машини в бою і необхідність виробництва більшої кількості ОБТ, яку можна задовольнити тільки за рахунок інших варіантів", - зазначено в повідомленні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА