14:14 29.02.2024

Литва притягує до відповідальності трьох бойовиків "ДНР", які вбили в Маріуполі литовського режисера

2 хв читати

Органи прокуратури Литовської Республіки повідомили про підозру трьом бойовикам "ДНР", які причетні до тортур і вбивства литовського режисера, повідомила генеральний прокурор Литви Ніда Грунскене.

"У лютому цього року троє військових невизнаної "Донецької республіки" були визнані підозрюваними в участі в нелюдському поводженні та вбивстві. На початку війни в Маріуполі був убитий литовський режисер, який допоміг цивільним українцям втекти з Маріуполя. Цього режисера було затримано і вбито", - повідомила генпрокурор Литви на брифінгу в четвер у Києві, де відбувається міжнародна конференція United for Justice. United for Heritage.

Наразі, як уточнила Грунскене, встановлено трьох підозрюваних у цьому злочині, триває робота зі встановлення інших підозрюваних.

Зі свого боку генеральний прокурор Андрій Костін додав, що справа, про яку розповіла його литовська колега, - це литовське розслідування в рамках діяльності спільної слідчої групи (JIT). "Воно є знаковим для нас, тому що стосується жахливих злочинів агресора, які були скоєні в Маріуполі", - зазначив Костін.

"Трьох проросійських бойовиків підозрюють у вбивстві громадянина Литви. Цивільного, який жодним чином не брав участі в бойових діях. Нелюдські тортури, які включали в себе побиття, поранення ножем, переломи кісток, імітацію розстрілу, призвели до смерті цього чоловіка", - наголосив генпрокурор.

Він заявив: "Ідентифікація підозрюваних у цьому жорстокому вбивстві є важливим свідченням того, що навіть коли воєнні злочини скоєні на окупованих територіях, до яких ми не маємо фізичного доступу, злочинці не уникнуть правосуддя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА