11:14 17.02.2024

Запитуйте себе, чому Путін здатен продовжувати війну - Зеленський на Мюнхенській конференції

2 хв читати
Запитуйте себе, чому Путін здатен продовжувати війну - Зеленський на Мюнхенській конференції

Президент України Володимир Зеленський закликав світ не питати Україну, коли закінчиться війна.

"Запитуйте себе - чому Путін досі здатен її продовжувати", - сказав він, виступаючи в суботу на Мюнхенській конференції з безпеки.

"Якщо зараз не діяти, наступні роки Путін зуміє зробити катастрофічними і для інших народів. Розвідки про це знають", - зазначив він.

Зеленський закликав зробити все можливе для поразки агресора. "Будь ласка, пам'ятайте всі, що диктатори на канікули не йдуть. Ненависть не знає пауз. Ворожа артилерія не замовкає через процедурні негаразди. Воїни, які протистоять агресору, потребують достатньої сили", - сказав президент.

Він також закликав не боятися того, що Путін програє. "Путін - це загроза всім вільним народам. І так, для тих, хто ще не чув: Путін - це монстр, який вторгся в Україну і вбив тисячі й тисячі людей, викрав і депортував щонайменше десятки тисяч українських дітей", - сказав Зеленський, додавши, що "Путін вирізав чеченців і сирійців; вторгся в Грузію; наказав стратити своїх опонентів як за стінами Кремля, так і в центрі Лондона і Берліна; і буквально вчора він намагався послати нам усім чіткий сигнал, коли відкрилася Мюнхенська безпекова конференція, - Путін убив ще одного лідера опозиції".

Зеленський вважає за необхідне закрити всі дірки в санкціях проти Росії. "І не повинно бути галузей економіки Росії, задіяних у її агресії, але вільних від санкцій. Це стосується насамперед атомної галузі", - сказав він.

"Уже заморожені російські активи мають бути конфісковані. І потрібно йти далі - знайти, заморозити і надійно пацифікувати кожен долар із накопичених Путіним і його друзями", - сказав він.

Зеленський зазначив, що успіх простору свободи у світі залежав від ролі США. "І це було тим успішніше, чим сміливішою й активнішою була Америка разом з іншими на світлому боці історії. Світ уже давно був би розділений між мріями кількох диктатур, якби не Американська мрія, яка завжди залишала достатній простір для людських мрій. Важливі рішення ухвалюються в єдності всього світу, включно зі США", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА