12:31 07.02.2024

Швеція припиняє розслідування обставин підриву "Північних потоків"

1 хв читати
Швеція припиняє розслідування обставин підриву "Північних потоків"

Шведська влада закриває розслідування підриву газопроводів "Північний потік" і "Північний потік 2" у 2022 році, повідомили в середу в прокуратурі Швеції.

"Шведські слідчі після встановлення та підтвердження обставин того, що трапилося, дійшли висновків, що більше немає жодних причин продовжувати попереднє розслідування, тому що інцидент не підпадає під юрисдикцію судових органів Швеції", - ідеться в заяві відомства.

Згідно з документом, основною метою досудового розслідування було визначити, чи були причетні піддані Швеції до підриву і чи використовували шведську територію для цього диверсійного акту, що могло б поставити під загрозу безпеку та інтереси країни. У підсумку слідчі дійшли негативних висновків щодо обох цих питань.

Водночас у прокуратурі запевнили, що розслідування відбувалося систематично і комплексно, охоплювало, зокрема, вивчення ситуації з морським рухом у момент інциденту, обстеження місця злочину, низку допитів, співробітництво з іншими органами влади Швеції, з різними країнами, особливо з ФРН і Данією.

У вересні 2022 року внаслідок підриву сталася розгерметизація двох ниток "Північного потоку" і однієї "Північного потоку 2" - поблизу данського о. Борнхольм. 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА