19:52 04.02.2024

Alyona Alyona & Jerry Heil представлятимуть Україну на "Євробаченні-2024" у Швеції

2 хв читати
Alyona Alyona & Jerry Heil представлятимуть Україну на "Євробаченні-2024" у Швеції

Дует виконавиць Alyona Alyona & Jerry Heil представлятимуть Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2024", що пройде в Мальме (Швеція).

За результатами фіналу національного відбору на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2024" переможцем стала Alyona Alyona & Jerry Heil із піснею ("Teresa & Maria").

Після суддівського голосування Alyona Alyona & Jerry Heil отримали 10 балів, від глядачів - 11 балів, і в результаті перемогли в нацвідборі. За них проголосувало 723,2 тис. українців, з 1,2 млн, які брали участь у голосуванні.

Місця інших десяти фіналістів розподілилися таким чином: група Ziferblat ("Place I Call Home") посіли друге місце, Mélovin ("Dreamer") - 3, Yaktak ("Lalala") - 4, група Yagody ("Tsunamia") - 5, Ingret ("Keeper") - 6, Skylerr ("Time is running out") - 7, ANKA ("Палала") - 8, Drevo ("Endless chain") - 9, гурт Nahaba ("Glasses") - 10, гурт Nazva ("Slavic English") - 11 місце.

У попередні рази, коли Швеція приймала "Євробачення", Україна посідала там 1-ше місце (Джамала 2016 року) і 3-тє місце (Злата Огнєвіч 2013 року).

Як повідомлялося, 68-й конкурс "Євробачення" у травні 2024 року прийматиме шведське місто Мальме. Гранд-фінал "Євробачення-2024" проведуть на стадіоні Malmö Arena в суботу, 11 травня, зі свого боку півфінали, у першому з яких візьме участь і представник України, відбудуться 7 і 9 травня.

Україна дебютувала на "Євробаченні" 2003 року, а вже 2004 року українська співачка Руслана з піснею Wild Dances перемогла в конкурсі і принесла країні право провести "Євробачення" в Україні.

У 2016 році, після річної паузи, Україну на конкурсі представляла співачка Джамала з піснею "1944", яка стала переможницею, і 2017 року Україна знову приймала "Євробачення".

У 2019 році Україна не брала участі в конкурсі у зв'язку із суспільною критикою переможниці нацвідбору співачки Maruv через її виступ у РФ.

У 2020 році "Євробачення" не проводилося у звичному конкурсному форматі через пандемію COVID-19.

2021 року на "Євробаченні" Україну представляв електро-фолк-гурт Go_A, який посів п'яте місце у фіналі конкурсу.

2022 року український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania переміг на "Євробаченні" в Турині (Італія), але через війну "Євробачення-2023" приймала Велика Британія від імені України.

У 2023 році на "Євробаченні" Україну представляв гурт Tvorchi з піснею Heart Of Steel, який посів шосте місце.

Загалом Україна 19 разів брала участь у пісенному конкурсі "Євробачення" і тричі перемагала (Руслана, Джамала, Kalush Orchestra). Ще 5 разів Україна потрапляла до п'ятірки фіналістів: Вєрка Сердючка (2-ге місце), Ані Лорак (2-ге), Злата Огнєвіч (3-тє), Міка Ньютон (4-те) і Go_A (5-те).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА