11:41 24.01.2024

Інформація про нібито виплату винагороди за обмін ламп розжарювання є "фейком" - "Укрпошта"

2 хв читати
Інформація про нібито виплату винагороди за обмін ламп розжарювання є "фейком" - "Укрпошта"

"Укрпошта" попередила про махінації з обміном ламп розжарювання і не виплачує винагороду за кожну обміняну лампу, повідомляється на сайті компанії в середу.

"У мережі з’явилося повідомлення, що нібито "Укрпошта" разом з компанією "Укренерго" доопрацювали програму економії енергії та виплачують винагороду за кожну лампу розжарювання, яку українці обмінюють в межах програми обміну ламп. Попереджаємо вас, що подібну акцію компанія "Укрпошта" не проводить", - наголошується в повідомленні.

Українців закликають не переходити за посиланнями, зазначеними в таких оголошеннях, і не вказувати свої контактні дані, щоб шахраї не змогли скористатися ними в шахрайських цілях.

В "Укрпошті" нагадали, що обміняти старі лампочки розжарювання на енергозберігаючі LED-лампи можна у відділеннях компанії. Також українці можуть зробити заявку на отримання нових ламп у застосунку "Дія".

"Це єдині вірні способи отримати енергоощадні лампочки в межах програми обміну ламп. Винагорода за лампи розжарювання не передбачається. Обмін ламп також є безкоштовним", - уточнили в "Укрпошті".

Раніше повідомлялося, що пенсіонери можуть отримати додатково до п'яти LED-ламп у тих відділеннях "Укрпошти", де вони залишилися в наявності. Для цього потрібно пред'явити паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та діючий номер телефону. Скористатися програмою обміну та отримати додаткові п'ять ламп енергозбереження можуть і ті пенсіонери, які раніше вже обмінювали лампи.

Від початку Всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання українці замінили вже понад 26 млн ламп. Наразі ще 14 млн світлодіодів доступні для обміну. У жителів України, які досі не скористалися програмою, є можливість отримати до п'яти світлодіодних ламп у міських та сільських відділеннях "Укрпошти". Крім того, програма надалі відкрита і для юридичних осіб, таких як: медичні заклади, школи, дитячі садочки, поліклініки та УСББ, які мають можливість отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву на порталі "Дія".

Програма обміну лампочок, що підтримана Європейським Союзом, реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та АТ "Укрпошта" в усіх регіонах України, крім зони бойових дій і тимчасово окупованих територій. Програма, що фінансується ЄС, є частиною підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА