11:03 20.01.2024

Росіяни знову замінували ЗАЕС – МАГАТЕ

1 хв читати
Росіяни знову замінували ЗАЕС – МАГАТЕ

Російські окупанти знову замінували Запорізьку атомну електростанцію, йдеться в заяві генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Гроссі.

"Міни по периметру ЗАЕС, у буферній зоні між внутрішньою і зовнішньою огорожами об'єкту, які раніше були виявлені групою МАГАТЕ і видалені в листопаді 2023 року, тепер знову на місці. Це закрита зона, недоступна для оперативного персоналу станції. Генеральний директор Гроссі знову заявив, що наявність мін не відповідає стандартам безпеки МАГАТЕ", - йдеться в заяві, розміщеній на сайті МАГАТЕ в суботу.

Крім цього, Гроссі повідомив, що цього тижня ЗАЕС на кілька годин втратила резервне живлення реакторних установок, що свідчить про збереження ризиків ядерної безпеки на об'єкті.

"Відмова в четвер двох електричних трансформаторів резервного живлення ЗАЕС засвідчила вразливість, що зберігається, в наявності зовнішнього живлення, яке необхідне станції для охолодження шести реакторів і для інших найважливіших функцій ядерної безпеки та захисту", - зазначається в повідомленні.

Фахівці відновили резервне електропостачання на ЗАЕС, коли ввели в роботу ще два резервні електричні трансформатори. Триває розслідування причин збою, проте експерти МАГАТЕ, які прибули на місце, повідомили, що жодних ознак зовнішнього пошкодження трансформатора не виявлено.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА