12:32 06.01.2024

Держаудитслужба України спростовує інформацію у ЗМІ про нібито можливе розголошення даних військово-оборонного сектору

1 хв читати

Публікації в медіа про нібито розголошення Державною аудиторською службою України даних військово-оборонного сектору не відповідають дійсності та є проявом дискредитаційної кампанії, йдеться в поширеній у суботу заяві Держаудитслужби.

"Ці заяви є маніпулятивними, не відповідають дійсності та завдають репутаційної шкоди колективу державних аудиторів, які у своїй роботі керуються виключно нормативно-правовою базою та контролюють насамперед ефективність використання коштів платників податків, зокрема і в оборонній сфері", - наголошується в заяві.

Держаудитслужба наголошує, що не вимагає від виробників ВПК документів про реальне розташування складів і виробничих потужностей і від початку широкомасштабної війни не оприлюднює адреси підприємств, на яких відбуваються перевірки та ревізії.

Крім того, Держаудитслужба не вимагає від оборонних підприємств надати секретні креслення і технічну документацію щодо виробів оборонного призначення. Державні аудитори під час проведення контрольних заходів перевіряють виключно первинну (фінансову) документацію.

По-третє, не відповідають дійсності чутки про причетність Держаудитслужби до оприлюднення відкритих даних закупівель для оборонної сфери.

Розміщення даних у рамках закупівель підприємств ВПК належить до компетенції Держказначейства, яке підпорядковується Міністерству фінансів України, йдеться в заяві Держаудитслужби.

"Очевидно, що поширення недостовірної інформації є проявом дискредитаційної кампанії, котру розгорнули проти Держаудитслужби нечесні виробники, аудит діяльності яких показав численні порушення законодавства", - наголошується в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА