21:46 24.10.2023

Бізнес сподівається на вирішення питання прибутку в оборонних контрактах після підписання меморандуму з Держаудитслужбою

2 хв читати

Державна аудиторська служба України (ДАСУ) та об'єднання, що представляють інтереси роботодавців, підписали Меморандум для консолідації зусиль бізнесу і держави, щоб сприяти ефективному і законному використанню бюджетних коштів, зокрема, в оборонній сфері.

"Держаудитслужба готова долучитися до вдосконалення наявної нормативно-правової бази", - наводяться у пресрелізі Держаудитслужби на її сайті слова очільниці відомства Алли Басалаєвої.

Керівниця Держаудитслужби запропонувала постійний формат обговорення важливих проблемних питань, які виникають у підприємців, коли вони реалізують проєкти, що фінансуються з державного або місцевого бюджету.

"Головне зараз, звісно, переконати уряд, а саме прем'єра, щоб було ухвалено відповідну постанову або внесено зміни до чинної. Головне питання, яке так і не вирішене, - це закладені у 2022 та першій половині 2023 р. у калькуляціях прогнозні прибутки постачальників, які досі трактуються як збитки державі", - написав після підписання Меморандуму керівник Всеукраїнського об'єднання обласних організацій роботодавців підприємств легкої промисловості Олександр Соколовський у фейсбуці.

Він висловив упевненість, що якщо "хтось" не візьме на себе відповідальність за остаточне врегулювання ситуації, то ця проблема, що виникла в березні 2022 року, так і залишиться невирішеною: будуть судові тяганини, які можуть тягнутися довго і значно ускладнити роботу оборонної галузі.

"Тому що поки тривають суди та апеляції, нас (на основі актів ДАСУ) можуть нескінченно кошмарити правоохоронці. Сподіваюся, вже скоро зможу потішити всіх, що Меморандум спрацював, і проблема буде остаточно вирішена...", - додав Соколовський.

"Наша позиція щодо цього питання упродовж тривалого часу послідовна. Ми вважали і вважаємо, що важливо не шукати винного, а визнати помилку і виправити її. Очікуємо, що таке рішення щодо прибутку виробників-постачальників для потреб оборони буде ухвалено остаточно", - зазначив після підписання меморандуму і голова ради Федерації роботодавців України Дмитро Олійник у фейсбуці.

Він повідомив, що було створено робочу групу, яка готова спільно з Міноборони, Мінекономіки запропонувати свій варіант розв'язання питання через відповідні зміни до нормативно-правових актів, і висловив сподівання на оперативне реагування Кабміну.

 

 

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА