10:29 05.01.2024

СБУ затримала в Києві власника агрохолдингу, який постачає продукти харчування для окупантів у Херсонській області

2 хв читати
СБУ затримала в Києві власника агрохолдингу, який постачає продукти харчування для окупантів у Херсонській області

Служба безпеки України затримала в Києві засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні за фінансування збройної агресії РФ, інформують в українській спецслужбі.

"Співробітники СБУ затримали фігуранта у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до росії. За даними слідства, підконтрольна фігуранту продовольча компанія знаходиться на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини і працює в інтересах рф", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в п'ятницю.

За інформацією спецслужби, компанія зловмисника входить до числа основних постачальників харчової продукції для російських військ, які перебувають на півдні України. "У травні 2022 року бізнесмен організував "перереєстрацію" агрокомпанії в окупаційному "управлінні федеральної податкової служби рф по Херсонській області". З того часу підприємство фігуранта щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації рф понад 100 тис. російських рублів як "податки", - зазначено в повідомленні.

Крім того, агрокомпанія зловмисника є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російського "Фонду підтримки учасників СВО", створеного указом президента РФ у квітні 2023 року.

У СБУ зазначають, що бізнесмен також передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу підприємства в тимчасово захопленому Каховському районі Херсонської області.

"Встановлено, що командування окупаційних угруповань росії використовує логістичні ангари для зберігання власного озброєння, боєприпасів та бойової техніки. Серед них – російські самохідні артустановки та реактивні системи залпового вогню, які здійснюють обстріли по території Бериславського району", - повідомляють у спецслужбі.

Під час обшуків за місцем перебування затриманого в Києві вилучено документи, печатки, комп'ютерну техніку та мобільний телефон, що підтверджують факти співпраці з агресором. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА