12:11 04.01.2024

Житель Черкас проведе 9 років у в'язниці за передачу ворогові координат розташування систем ППО

1 хв читати

Суд визнав винним і засудив до 9 років позбавлення волі жителя Черкас за розповсюдження інформації про розташування і рух Збройних сил України, а також систем ППО, повідомила пресслужба Черкаської міської прокуратури.

"За публічним обвинуваченням прокурорів Черкаської обласної прокуратури суд визнав винним жителя Черкас у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розташування та рух Збройних сил України. Йому призначено покарання - 9 років позбавлення волі", - йдеться в пресрелізі прокуратури в четвер.

Як повідомляється, з травня 2023 року засуджений надавав розвідувальну інформацію представнику російських спецслужб. За допомогою одного з месенджерів передавав дані про місця розташування військових частин, особового складу і техніки ЗСУ, а також систем протиповітряної оборони на території Черкаської області. До кожного повідомлення він додавав скриншот карт у Google Maps з точними координатами. За декілька місяців чоловік отримав від ворога за виконану "роботу" 27,6 тис. грн. До вироку суду він перебував під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА