17:05 30.11.2023

Пропагандистку Юлію Вітязєву, яка втекла до РФ, засуджено до 11 років ув'язнення заочно - СБУ

2 хв читати
Пропагандистку Юлію Вітязєву, яка втекла до РФ, засуджено до 11 років ув'язнення заочно - СБУ

Пропагандистку телеканалу "Соловйов Live" Юлію Лозанову, яка виступає під псевдонімом Юлія Вітязєва, заочно засуджено за матеріалами Служби безпеки України до 11 років ув'язнення.

"За матеріалами Служби безпеки заочний термін ув'язнення отримала колаборантка Юлія Лозанова (більш відома під псевдонімом Юлія Вітязєва), яка переховується від правосуддя в росії", - повідомляється в телеграм-каналі СБУ в четвер.

За інформацією спецслужби, Лозанова у 2015 році переїхала з України до Москви, де почала публічно поширювати фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі. "З початку повномасштабного вторгнення рф вона постійно виступала на підтримку російських загарбників, про що заявляла в численних ефірах на телеканалі "Соловйов Live", - уточнюють у повідомленні.

Крім того, колаборантка стала "оглядачкою" окупаційного інформагентства News Front, яке створили в тимчасово окупованому Криму. "Встановлено, що саме Лозанова однією з перших почала виправдовувати рашистів у підриві Каховської ГЕС. Також вона регулярно використовує підконтрольні телеграм-канали для збору донатів на потреби окупаційних угруповань рф, які воюють проти України", - інформують в СБУ.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав Лозанову винною за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників). Суд призначив їй заочно 11 років ув'язнення з конфіскацією майна. Тривають комплексні заходи щодо фізичного затримання та притягнення зловмисниці до відповідальності за злочини проти нашої держави. 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА