18:57 29.11.2023

Офіс генпрокурора: сформовано реєстр засуджених за злочини проти дітей на сексуальному ґрунті

2 хв читати
Офіс генпрокурора: сформовано реєстр засуджених за злочини проти дітей на сексуальному ґрунті

Офіс генерального прокурора сформував реєстр засуджених за злочини проти дітей на сексуальному ґрунті, до якого наразі занесено понад 600 злочинців.

"Офіс генерального прокурора завершив базовий етап наповнення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи", - йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в середу.

Як повідомляється, "реєстр - автоматизована електронна база даних, створена для забезпечення збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку, узагальнення даних про осіб, які вчинили кримінальні правопорушення цієї категорії. До нього увійшли також і ті, чия судимість за злочини знята або погашена в установленому законом порядку".

Наразі "за участю ювенальних прокурорів до Реєстру внесено дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це більш ніж 600 злочинців".

"Сформований реєстр стане запобіжником повторного вчинення злочинів проти статевої недоторканності дітей", - наголошується в повідомленні.

Як зазначають в Офісі генпрокурора, особа потрапляє до електронної бази на підставі обвинувального вироку суду, що набрав законної сили. До неї вносяться відомості про прізвище, ім'я, по батькові засудженого, дату народження, місце проживання або перебування, злочин, за який його було засуджено. Також вона міститиме дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання та порушення правил адміністративного нагляду.

Доступ до реєстру матиме визначене законодавством коло осіб. Крім правоохоронців, це будуть директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

"Завдяки цій можливості вони зможуть убезпечити дітей від контакту з особами, які вчинили кримінальні правопорушення на сексуальному ґрунті. І як результат у майбутньому - запобігання злочинності стосовно малолітніх та неповнолітніх. Наразі ювенальні прокурори системно працюють для подальшого наповнення реєстру", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, 19 грудня 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи, та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА