19:39 27.11.2023

Міноборони України та посольство США домовилися про розширений моніторинг використання зброї

2 хв читати
Міноборони України та посольство США домовилися про розширений моніторинг використання зброї

Міністерство оборони України та посольство США уклали угоду про розширений моніторинг кінцевого використання зброї, яка передбачає регулярні інвентаризації, спільні фізичні перевірки з партнерами та спецперевірки.

"Тепер Міноборони забезпечить додаткову прозорість щодо зберігання та використання іноземної зброї. Окремі типи ракет, пускові установки, БПЛА та прилади нічного бачення, передані американськими партнерами, потребують ретельного контролю та особливих умов зберігання", - повідомляє пресслужба Міноборони України в телеграм-каналі.

На виконання цього завдання підписано спільну з Відділом оборонного співробітництва посольства США Концепцію, ініціатором якої виступило Міноборони України.

"Всі країни, які надають нам зброю, будуть впевнені, що ця зброя не потрапить в чужі руки, що її контролює виключно уряд і що вона використовується в законний спосіб. Зі свого боку, Україна робить для цього максимум. Час посилити репутацію нашої держави, перетворивши її на ініціатора та взірець прозорості та підзвітності", - прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

За домовленістю, посадові особи ЗСУ проходять підготовку з використання спеціальних електронних пристроїв і здійснюють інвентаризації на арсеналах, базах, складах у всій Україні. Необхідний нагляд за наявністю, обліком і дотриманням належних умов зберігання відтепер здійснюватиме Міноборони з іноземними партнерами.

Фахівці США регулярно братимуть участь у спільних перевірках на місцях та консультуватимуть з необхідних питань, адже "Моніторинг кінцевого використання товарів оборонного призначення наданих США – це спільна відповідальність країни-партнера та уряду США", - йдеться в Концепції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА