20:47 16.11.2023

Дослідження Єльського університету: Тисячі українських дітей вивезено до Білорусі

2 хв читати
Дослідження Єльського університету: Тисячі українських дітей вивезено до Білорусі

У Білорусь незаконно депортовано понад 2400 дітей з України, повідомляє Reuters із посиланням на дані дослідження Єльського університету.

"Висновки Лабораторії гуманітарних досліджень Єльської школи громадської охорони здоров'я, яка отримує фінансування Держдепартаменту США, надані Reuters, є найбільшими на сьогодні даними про передбачувану роль Білорусі в російській програмі переселення українських дітей", - ідеться в повідомленні Reuters на офіційному сайті в четвер.

Згідно з дослідженням, "понад 2400 дітей з України віком від шести до 17 років доправили в 13 установ по всій Білорусі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну на початку 2022 року".

Як наголошується в повідомленні, "серед ключових висновків, детально викладених у 39-сторінковому звіті, було те, що дітей перевозили щонайменше з 17 міст Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України, що дослідники з Єльського університету назвали постійною практикою".

"Понад 2000 дітей, виявлених Єльським університетом, доправили до дитячого центру "Діброва" в Мінській області Білорусі в період із вересня 2022 року до травня 2023 року, а 392 дитини доправили до 12 інших закладів", - зазначено в повідомленні.

Як повідомляє Reuters, "після прибуття до Білорусі діти піддавалися військовій підготовці та перевихованню, а Лукашенко схвалив використання державних організацій для перевезення дітей з України до Білорусі та фінансування їхнього транспортування, йдеться у звіті Єльського університету".

"Федеральний уряд Росії і режим Білорусі працюють разом, щоб координувати і фінансувати переміщення дітей з окупованої Росією України через Росію до Білорусі", - сказано в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА