09:44 16.11.2023

Щодо іноземців, які в'їхали на окуповані території, може застосовуватися процедура примусового повернення або видворення - ДМС

1 хв читати
Щодо іноземців, які в'їхали на окуповані території, може застосовуватися процедура примусового повернення або видворення - ДМС

Щодо іноземців, які в'їхали на окуповані території України після окупації, може застосовуватися процедура примусового повернення або примусове видворення, повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій із посиланням на Державну міграційну службу.

"Увагу присутніх було приділено питанням ідентифікації та документування громадян України, які проживали на ТОТ. А також - першочергові дії української влади щодо іноземців, громадян РФ, котрі перебуватимуть на відповідних територіях", - ідеться в повідомленні пресслужби міністерства за результатами наради з питань відновлення діяльності державних органів на деокупованих територіях України.

Зазначається, що Державна міграційна служба висловила позицію, що стосовно іноземців, які в'їхали на окуповані території після їх окупації, може застосовуватися передбачена законом процедура примусового повернення, а в разі невиконання ними рішення про примусове повернення - примусове видворення.

"У Стратегії державної міграційної політики міститься план дій щодо роботи ДМС із такими категоріями громадян у Криму, Донецькій і Луганській областях після їх деокупації. Він буде доопрацьований з урахуванням висловлених на нараді позицій інших зацікавлених органів", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА