19:22 15.11.2023

"Укренерго" та General Electric підписали меморандум про співпрацю у зміцненні української енергосистеми

2 хв читати
"Укренерго" та General Electric підписали меморандум про співпрацю у зміцненні української енергосистеми

НЕК "Укренерго" і General Electric підписали меморандум про співпрацю, який передбачає спільні дії з дослідження та реалізації проєктів зі встановлення пристроїв STATCOM, будівництва та модернізації високовольтних підстанцій, повідомив голова правління НЕК Володимир Кудрицький.

Згідно з його повідомленням у фейсбуці в середу, меморандум підписано з директором GE Energy Power Conversion GmbH (дочірня компанія General Electric) Йоргом Нуттельманном.

"Однією з нових технологій, яку ми плануємо використовувати в нашій мережі, - пристрої STATCOM. Вони дозволять значно посилити стійкість української енергосистеми та забезпечать надійність нашого з’єднання з енергосистемою континентальної Європи", - зазначив Кудрицький.

За його словами, такі пристрої досить активно використовують системні оператори ENTSO-E, а їх встановлення та застосування в українській мережі є одним із технічних заходів, про виконання якого "Укренерго" домовилася з європейськими колегами.

Кудрицький звернув увагу, що General Electric та її дочірні компанії - давні партнери "Укренерго", завдяки чому в довоєнні роки було успішно реалізовано спільні проєкти модернізації та реконструкції підстанцій НЕК на сході, півдні та в центральних регіонах країни.

"Я переконаний, що наша подальша співпраця буде вагомим внеском в європейську енергетичну безпеку", - резюмував глава системного оператора.

Як повідомлялося, у липні цього року "Укренерго", Міністерство енергетики та Міністерство фінансів підписали зі Світовим банком дві угоди про надання компанії грантової допомоги розміром $240 млн для підвищення надійності енергосистеми.

Одна з них передбачає надання "Укренерго" грантових коштів уряду Німеччини, які будуть спрямовані на закупівлю та встановлення Statcom - спеціальних пристроїв, що підвищують стабільну роботу енергосистеми.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА