12:57 01.11.2023

У СБУ підтвердили інформацію про обшуки в приймальні нардепа у справі про переправлення чоловіків призовного віку за кордон

2 хв читати
У СБУ підтвердили інформацію про обшуки в приймальні нардепа у справі про переправлення чоловіків призовного віку за кордон

Служба безпеки України та Державне бюро розслідувань здійснюють обшуки у спільників народного депутата України, причетного до схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку через систему "Шлях", повідомляється на сайті СБУ в середу.

"За даними слідства, нардеп організував протиправний механізм і використовував підконтрольну громадську організацію, щоб через неї вносити "потрібних людей" у систему "Шлях" нібито як волонтерів. Задокументовано, що таким чином йому вдалося нелегально переправити за кордон рідного брата своєї цивільної дружини", - йдеться в повідомленні.

Імені нардепа в повідомленні не зазначено, але обставини обшуків і підозра вказують на позафракційного народного депутата Олександра Дубінського, про обшуки в якого вранці повідомило власне джерело агентства "Інтерфакс-Україна", а згодом опосередковано це підтвердив і сам нардеп.

"За наявними даними, частину документів, необхідних для втечі "клієнтів" за межі України, нардеп зберігав у свого колишнього помічника – депутата Київської обласної ради 8-го скликання, а також у свого близького родича. Наразі правоохоронці проводять комплексні заходи для притягнення до відповідальності організатора та учасників цього злочину", - зазначили у спецслужбі.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 15 та ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцями роботи та проживання фігурантів схеми. Серед адрес проведення слідчих дій - офіс громадської організації, де розташована приймальня нардепа.

Як повідомлялося, 28 серпня Дубінський вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо обов'язкового перебування військовозобов'язаних держслужбовців і чиновників органів місцевого самоврядування на військовій службі під час мобілізації, а пізніше ініціював зміни до законодавства, що скасовують бронь від призову на військову службу під час мобілізації для народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА