20:10 27.10.2023

Литва, Латвія і Польща планують навчання із закриття кордону з Білоруссю

2 хв читати

Міністерка внутрішніх справ Литви Агне Білотайте повідомила про плани організації регіональних навчань за участю Латвії та Польщі, під час яких буде перевірено узгоджені алгоритми під час закриття кордонів із Білоруссю.

"Ці критерії вже розроблено, ми підтвердили, що навіть плануємо провести певні навчання наших відомств", - сказала вона в п'ятницю після зустрічі у Вільнюсі з представниками МВС Латвії, Естонії, України, Фінляндії, Польщі та Норвегії.

На зустрічі, за її словами, обговорювали "більш загальний контекст можливих ситуацій". "Сьогодні ми підтвердили, що той формат, який був у Варшаві, і наші спільні дії - це дуже серйозний сигнал, перш за все, для Білорусі", - додала Білотайте.

Наприкінці серпня міністри внутрішніх справ Литви, Латвії та Польщі домовилися, що кордони з Білоруссю можуть бути закриті у разі збройного інциденту під час прориву нелегальних мігрантів. Було погоджено, що за наявності одного з цих критеріїв буде проведено оперативний обмін інформацією, насамперед на рівні служб, потім рішення буде ухвалено на міжурядовому рівні. Сторони також домовилися запровадити подібні критерії реагування на можливі загрози на кордоні.

Із 18 серпня Литва у зв'язку з геополітичною обстановкою закрила для руху прикордонні пункти пропуску Шумскас (з білоруського боку - Лоша) і Твярячюс (Відзи) на кордоні з Білоруссю. Після закриття Шумскаса і Твярячюса залишаються відкритими чотири пункти пропуску на литовсько-білоруському кордоні: Мядінінкай (Кам'яний ліг), Лаворишкес (Котлівка), Райгардас (Привалка) і Шальчінінкай (Беняконі).

Латвія з 19 вересня для запобігання загрози нелегальної міграції закрила один із двох чинних прикордонних переходів на кордоні з Білоруссю - Сілене (Урбани на білоруській стороні).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА