08:09 22.10.2023

Росіяни, ймовірно, шукатимуть уразливі місця в українській ППО, щоб відновити зимові атаки

1 хв читати
Росіяни, ймовірно, шукатимуть уразливі місця в українській ППО, щоб відновити зимові атаки

Російські війська урізноманітнюють поєднання ракет, керованих бомб і безпілотників, які використовуються для ударів по українських тилах, намагаючись знайти вразливі місця в українській протиповітряній обороні, готуючись до ударів взимку.

Як повідомляється у звіті Інституту вивчення війни, Південне оперативне командування повідомило, що російські війська завдали ударів невідомими ракетами класу "повітря-земля" у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях; ракетами Х-59 у Кривому Розі, Дніпропетровській області, Миколаївській та Херсонській областях; крилатими ракетами "Іскандер-К" та БПЛА "Шахед" у Кривому Розі в ніч з 20 на 21 жовтня.

У командуванні також зазначили, що три з невідомих ракет здетонували в повітрі, Х-59 влучила в житловий квартал Кривого Рогу, а "Іскандери" і "Шахеди" влучили в промислові об'єкти Кривого Рогу.

Українське Південне оперативне командування повідомило, що російська тактична авіація одночасно випустила 30 модифікованих керованих авіабомб (КАБ) по прифронтовій частині Херсонської області. Російські війська ніколи раніше не застосовували таку комбінацію озброєнь.

Речниця Південного оперативного командування України Наталя Гуменюк заявила, що російські війська ніколи раніше не застосовували таку комбінацію озброєнь у таких серіях ударів, і що російські війська переносять основні операції в повітря.

"Заява Гуменюк перегукується з попередженням представника ВПС України полковника Юрія Ігната від 8 жовтня про те, що російські війська напередодні зими посилюють удари з безпілотників", - зазначили в ISW.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА