18:30 20.10.2023

Український план відновлення довкілля має бути відображений у резолюції Генасамблеї ООН - Єрмак

2 хв читати
Український план відновлення довкілля має бути відображений у резолюції Генасамблеї ООН - Єрмак

Український план відновлення довкілля, яке постраждало внаслідок повномасштабної російської агресії, має бути відображений у відповідній резолюції Генасамблеї ООН, заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Виступаючи на міжнародній конференції "United for justice. United for nature" в Києві в п'ятницю, він зазначив, що "у зв'язку зі щоденним зростанням кількості злочинів РФ проти довкілля в Україні збільшується і загальний їхній згубний вплив на весь світ".

"Мінування, лісові пожежі, забруднення повітря створюють систему взаємозалежних викликів і загроз для всього людства. Природа не розуміє людських кордонів, тому злочини проти неї деінде впливають на всіх і кожного з нас", - заявив він, додавши, що Україна докладає всіх можливих зусиль, щоб привернути увагу міжнародного співтовариства до екологічних наслідків війни.

Зокрема, зауважив Єрмак, "за 6 місяців війни РФ проти України в атмосферу було викинуто більше вуглекислого газу, ніж країни розміром із Болгарію виробляють за рік, водночас довготривалі наслідки від руйнування Каховської ГЕС досі не були оцінені".

У зв'язку з цим очільник Офісу президента наголосив, що як і з усіма іншими аспектами української Формули миру, захист довкілля потребує спільного бачення та колективних зусиль.

"Наші заходи, спрямовані на захист довкілля, дозволять нам впровадити комплексний план українського відновлення природи від наслідків війни. Цей інструмент має перешкоджати вчиненню злочинів проти довкілля у всьому світі. І він має бути відображений у відповідній резолюції Генасамблеї ООН та інших міжнародних документах. Я вірю, що Україна не єдина, хто зацікавлений у проведенні таких заходів", - сказав Єрмак.

Наприкінці листопада, за словами Єрмака, "Україна планує провести відповідну зустріч у Брюсселі і сподівається, що Європарламент ухвалить певні рішення, щоб допомогти нам консолідувати міжнародні зусилля і позицію щодо екологічних проблем через російську агресію, а також план відновлення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА