14:38 20.10.2023

У листопаді всі охочі громади зможуть долучитися до тестування системи DREAM

2 хв читати

Система управління відновленням DREAM буде відкрита для тестування для всіх громад у листопаді, повідомив керівник проєктного офісу DREAM Віктор Нестуля.

"Станом на сьогодні ми перебуваємо в режимі закритого бета-тестування, і в нас є 157 громад, органів управління, які щоденно користуються функціоналом, тестують його, завантажують і оновлюють свої проєкти. У нас триває повноцінна робота, і ми плануємо, що з листопада ми відкриємо систему для всіх охочих приєднатися на етапі експериментального проєкту", - повідомив Нестуля на конференції "Регіональний вимір Плану України" в Києві у п'ятницю.

За його даними, серед найактивніших учасників тестування Київська, Кіровоградська, Львівська, Вінницька та Дніпропетровська обласні військові адміністрації, а також Ірпінська, Високопільська, Куяльницька, Баштанська, Вознесенська, Фастівська, Бориспільська територіальні громади.

Крім того, за підсумками бета-тестування було створено фокус-групу з оптимізації роботи та покращення користувацького досвіду в системі DREAM, куди увійшли вісім органів управління, серед яких і ОВА, і тергромади.

Як повідомлялося, пілотний проєкт єдиної електронної екосистеми управління відновленням DREAM (Digital Restoration Ecosystem for Accountable Management) було запущено в листопаді 2022 року. Екосистема дає змогу контролювати кожен етап проєкту відновлення - від реєстрації пошкоджень і руйнувань до фінансування, проведення закупівель і будівельних робіт та введення об'єктів в експлуатацію.

5 травня 2023 року Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України презентувало комунікаційну платформу системи DREAM.

Повний функціонал DREAM планується запустити в березні 2024 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА