17:02 19.10.2023

Зеленський і генсек ООН обговорили гуманітарну допомогу Україні та роботу "зернового коридору" в Чорному морі

2 хв читати
Зеленський і генсек ООН обговорили гуманітарну допомогу Україні та роботу "зернового коридору" в Чорному морі

Президент України Володимир Зеленський подякував ООН за підготовлений План реагування на осінньо-зимовий період на $435 млн і відзначив активну участь ООН в імплементації Української формули миру.

Про це він сказав генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу під час телефонної розмови, повідомляє пресслужба глави Української держави.

"Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррешем. Глава держави подякував за зусилля команди Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС) в Україні, яка підготувала, зокрема, План реагування упродовж осінньо-зимового періоду на $435 млн", - ідеться в повідомленні на офіційному сайті президента України в четвер.

Як повідомляється, Зеленський наголосив на активній участі ООН в імплементації Української формули миру, а також на готовності надіслати представника Організації на наступну зустріч на рівні радників із національної безпеки та зовнішньополітичних радників лідерів держав.

"Ми провели успішну зустріч радників у Джидді. Дуже важливо, щоб наступний захід був не менш успішним і дав конкретні результати. Для цього потрібно зберігати підтримку країн Глобального Півдня. Ми дуже розраховуємо на вас у цьому", - наводить висловлювання Зеленського пресслужба.

Як зазначається в повідомленні, президент України також поінформував генерального секретаря ООН про особливості функціонування альтернативного "зернового коридору" в Чорному морі. Зеленський наголосив на важливості продовження української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine і запросив Гутерреша на її другий саміт.

Співрозмовники детально обговорили ситуацію на Близькому Сході та необхідні гуманітарні зусилля для допомоги цивільному населенню. 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА