15:31 12.10.2023

ДБР повідомило про підозру двом військовим, які катували чоловіків у тернопільському військкоматі

2 хв читати
ДБР повідомило про підозру двом військовим, які катували чоловіків у тернопільському військкоматі

Правоохоронці повідомили про підозру двом працівникам Тернопільського військкомату, які фігурували у відео з побиттям чоловіків у військкоматі, повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

"Працівники (ДБР) повідомили про підозру командиру та солдату-гранатометнику відділу охорони Тернопільського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК)", - йдеться в повідомленні ДБР у четвер.

Як повідомляється, у взаємодії з СБУ слідчі бюро зібрали достатньо доказів протиправних дій співробітників ТЦК. Зокрема, встановлено, що близько 22:00 6 жовтня в центрі Тернополя солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого жителя для перевірки документів.

"Побачивши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Після відмови тернополянина силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК", - наведено подробиці справи в повідомленні.

Згодом його та ще одного мобілізованого військові побили в приміщенні військкомату. Відео побиття потрапило до соцмереж. На ньому солдат-гранатометник та командир відділу охорони завдають ударів чоловікам, які лежать на ліжках.

Встановлено, що побиттю передував конфлікт потерпілих із черговим військкомату. Перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, чоловіки, за словами свідків, намагалися побити чергового та забрати в нього зброю. Заяву про побиття черговий скерував до поліції.

Працівники ДБР почали розслідування інциденту після звернення на гарячу лінію Теруправління ДБР у Львові.

Як повідомляє ДБР, 11 жовтня командиру відділу охорони та солдату-гранатометнику повідомлено про підозру в катуванні (ч. 2 ст. 127 КК України). Крім того, солдату-гранатометнику також повідомлено про підозру в незаконному позбавленні волі людини, за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань (ч. 2 ст. 146 КК України).

Готують клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним та відсторонення їх від обійманих посад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА