21:23 09.10.2023

Десятки іноземців вбито або викрадено бойовиками ХАМАС, низка зарубіжних країн уже евакуювали своїх громадян із Ізраїлю

2 хв читати
Десятки іноземців вбито або викрадено бойовиками ХАМАС, низка зарубіжних країн уже евакуювали своїх громадян із Ізраїлю

Унаслідок атак ХАМАС на Ізраїль десятки іноземців вбито або викрадено, низка зарубіжних країн уже евакуювали своїх громадян із Ізраїлю, повідомляє посольство України в Ізраїлі.

"У комбінованій атаці ХАМАС на Ізраїль (7 жовтня 2023 року) є вбиті та викрадені іноземні громадяни, повідомляють у понеділок, 9 жовтня, низка зарубіжних держав. Деякі країни проводять евакуацію своїх громадян із Ізраїлю", - йдеться в повідомленні посольства України, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок увечері.

За даними посольства, МЗС Таїланду повідомило в понеділок, 9 жовтня, про загибель 12 громадян, 8 поранених і 11 викрадених. На фермах в Отеф-Аза (населені пункти на кордоні з Гази) Ізраїлю зайнято багато робітників Таїланду. В Ізраїлі працюють близько 4500 громадян Таїланду і ще навчаються близько 265 студентів.

Як наголошується в повідомленні посольства, "МЗС Непалу стверджує, що від рук ХАМАСу загинули 10 громадян, кількість поранених невідома, щонайменше один вважається зниклим безвісти. Зовнішньополітичне відомство зазначило, що займається відправкою тіл загиблих на батьківщину".

За даними посольства України, 7 громадян Франції вважаються зниклими безвісти. "У МЗС Франції заявили, що "для надання допомоги французькій громаді в Ізраїлі створено кризову групу, до якої вже надійшло понад 250 дзвінків". Серед заручників є громадяни Росії, Великої Британії, Німеччини, Аргентини".

Як повідомляється, 9 жовтня Угорщина, Румунія, Болгарія вже евакуювали сотні своїх громадян із Ізраїлю через війну. Польща і Таїланд відправляють в аеропорт Бен-Гуріон військові літаки для евакуації своїх громадян.

У ніч на 9 жовтня Угорщина евакуювала 215 осіб з Ізраїлю на двох літаках. Про це заявив у понеділок міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Він повідомив, що два літаки благополучно приземлилися в Будапешті, і подякував Ізраїлю, Кіпру, Греції, Болгарії та Румунії за надання повітряного коридору.

У МЗС Румунії повідомили, що в країну вилетіли 245 її громадян із Ізраїлю на чотирьох літаках: двох - національної авіакомпанії Tarom і двох - приватних авіакомпаній.

Болгарія переправила 90 своїх громадян із Тель-Авіва до Софії на урядовому літаку, повідомило болгарське інформаційне агентство БТА.

Раніше повідомлялося, про загибель двох громадян України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА