19:20 04.10.2023

ЄС підтверджує готовність підтримки України в питаннях розмінування

2 хв читати
ЄС підтверджує готовність підтримки України в питаннях розмінування

У Міністерстві внутрішніх справ України відбулася зустріч із делегацією Служби зовнішньополітичних інструментів Європейської комісії на чолі з директором Петером Вагнером, присвячена питанням розмінування, повідомила пресслужба МВС.

"Сьогодні, 4 жовтня, задля обговорення питання розмінування та подальшої підтримки України до Міністерства внутрішніх справ прибула делегація Служби зовнішньополітичних інструментів на чолі з директором Петером Вагнером. Також у засіданні взяв участь голова Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України Рольф Холмбо", - повідомляється на офіційному сайті МВС у середу.

Як зазначив Клименко, щільність замінування регіонів відрізняється і залежить від періоду окупації населених пунктів, адже чим довше російські війська були на тій чи іншій території, тим складніше їх розміновувати. "Без інновацій та плідної співпраці ми будемо ще довго розміновувати наші території. Для цього ми маємо розробити план на 5-10 років із розмінування, щоб розуміти кількість потрібної техніки та фахівців", - заявив Клименко.

Зі свого боку, Вагнер зазначив, що Європейський Союз розуміє ці проблеми. За його словами, вони разом із партнерами працюють над чіткою стратегією, щоб діяти в одному напрямі і ще ефективніше допомагати Україні в питанні розмінування:

"Ми як ЄС додали до переліку нашої діяльності закупівлю та постачання необхідного обладнання для України. І ми прагнемо здійснювати це в чіткій відповідності з вашими потребами щодо розмінування. І тому наші колеги постійно мають перебувати в контакті, щоб оперативно знати про потреби України", - сказав Вагнер.

Як повідомляється, сторони також обговорили плани щодо наступної зустрічі в Загребі на конференції з питань розмінування України. Зокрема, глава МВС України анонсував представлення комплексної стратегії з очищення України від вибухонебезпечних предметів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА