19:52 02.10.2023

Одеса підписала з Італією договір про відновлення Спасо-Преображенського собору

1 хв читати
Одеса підписала з Італією договір про відновлення Спасо-Преображенського собору

Італія має намір зіграти провідну роль у відновленні України та надати свої найкращі напрацювання й досвід у сфері реставрації, захисту та охорони культурної спадщини, повідомив голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер за підсумками онлайн-зустрічі з міністром закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

"Під час зустрічі італійські колеги зазначили, що вже зараз відбувається оцінка пошкоджень зруйнованого Спасо-Преображенського собору Одеси, який італійська сторона планує відновити та залучити до цього процесу видатних італійських реставраторів", - написав Кіпер у телеграм-каналі.

"Ми є прихильниками вступу України до ЄС і всебічно підтримуватимемо прагнення України стати повноправним членом ЄС", - заявив під час зустрічі Таяні.

Кіпер подякував італійській стороні за допомогу, яку Італія надає Україні з перших днів повномасштабного російського вторгнення.

"Ми постійно відчуваємо Вашу підтримку і це надає нам сил боротися далі та відстоювати свою незалежність. Сьогодні весь світ зрозумів, що ця боротьба - це не лише про повернення законних українських територій, а й про важливість перемоги цивілізації над варварством", - додав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА