15:04 28.09.2023

Столтенберг вітає спільне виробництво систем ППО Україною та США

1 хв читати
Столтенберг вітає спільне виробництво систем ППО Україною та США

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вітає спільне виробництво Україною та США нових систем ППО.

"Ми вітаємо оголошення про те, що Україна і Сполучені Штати планують спільно виробляти системи зброї, зокрема протиповітряної оборони. Це будуть нові можливості для українських партнерів створювати нові партнерства з країнами - членами Альянсу та за його межами в плані оборонного виробництва. Тому що без протиповітряної оборони не буде індустрії"", - сказав він у четвер у Києві на пресконференції після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським.

"НАТО має рамкові контракти на EUR2,4 млрд на основні боєприпаси і 4 млн - на затверджені контракти. Це 155-мм снаряди, ракети протитанкові й танкові боєприпаси. Це дасть змогу поповнити запаси членів Альянсу, а також продовжити підтримку України", - заявив генсек НАТО.

За його словами, "Україна отримує потужну підтримку від 31 країни - члена НАТО та величезної кількості партнерів. Загалом понад 50 країн постачають і забезпечують Україну".

"Майбутнє України - в НАТО, і ми працюємо разом над підготовкою цього майбутнього. НАТО стоятиме поруч з Україною так довго, скільки буде потрібно", - заявив Столтенберг.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА