11:15 20.09.2023

Федів: Культурна та інформполітика настільки ж важливі, як сфера безпеки та оборони

2 хв читати
Федів: Культурна та інформполітика настільки ж важливі, як сфера безпеки та оборони

Колишня керівниця Українського культурного фонду (УКФ), кандидатка в міністри культури України Юлія Федів вважає, що культурна та інформаційна політика настільки ж важлива, як і сфера безпеки та оборони України.

"На мою думку, сфера культури має перейти у більш кроссекторальний вимір, схожий на такий, якими зараз в екосистемі Кабінету Міністрів є напрями цифрової політики та політики євроінтеграції. Коли, наприклад, віцепрем'єр з питань цифрової політики наскрізно працює з усіма міністерствами. Культура та інформаційна політика - такі саме сфери суспільного життя, які є наскрізними", - сказала Федів в інтерв'ю "Суспільне Культура".

З огляду на це, на її думку, Мінкультури має отримувати достатнє фінансування і забезпечувати умови для створення українського культурного продукту, ведення інформаційної війни та втілення інформаційної безпеки.

"Ми бачили попередній бюджет на 2024 рік: бюджет на культуру невеликий. Але потрібно пам'ятати, що міжнародні партнери готові інвестувати в культуру, тому МКІП може виступати медіатором, як воно виступало й до цього", - додала вона.

Федів наголосила, що відомство може співпрацювати з Європейською комісією, а також із міжнародними організаціями, такими як ЮНЕСКО та USAID, і створювати проєкти, у яких можливе співфінансування роботи співробітників міністерства.

"Культурна та інформаційна політика, як на мене, є настільки ж важливою, як сфера безпеки та оборони нашої країни. Тому я б спрямувала діяльність міністерства в цей напрям", - заявила вона.

Що стосується сфери інформаційної політики та інформаційної безпеки, на її думку, дуже важливо продовжувати співпрацю з Міністерством оборони і Міністерством закордонних справ у протидії інформаційним загрозам Росії. "Ці загрози є не лише за кордоном, але й всередині нашої держави. Тому потрібно створювати якісні культурні та інформаційні продукти, які будуть протидіяти дезінформації", - заявила вона.

Як повідомлялося, призначення колишньої керівниці УКФ Федів на посаду міністерки культури може відбутися в середині вересня.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

Окупанти обстріляли Нікопольський район понад 15 разів за день, пошкоджено 12 будинків, без жертв - обладміністрація

Нам важлива позиція Угорщини в питаннях миру та регіональної безпеки - Зеленський за підсумками розмови з Орбаном

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА