09:44 28.08.2023

Українські рятувальники завершили відновлювальні роботи в Словенії

2 хв читати
Українські рятувальники завершили відновлювальні роботи в Словенії

Українські рятувальники завершили роботи з ліквідації наслідків повені в Словенії, працівники ДСНС повертаються в Україну, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"За 17 днів роботи фахівці ДСНС провели колосальну роботу: розбирали будинки та конструкції, зруйновані паводком. Розчистили та розширили понад півтори тисячі метрів річки, укріпили близько 1300 м берега. Перемістили понад 53 тис. куб. м ґрунту, каміння та мулу, змінили русло на одній із ділянок, щоб уберегти житлові будинки від великої води", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в телеграм-каналі в понеділок.

Також під час робіт співробітники ДСНС перевезли 11 одиниць важкої інженерної техніки інших країн, що працювали поруч у районах аварійно-відновлювальних робіт. Загалом загальний маршрут водіїв ДСНС становив понад 1800 км.

Зазначено, що українські рятувальники виконали в повному обсязі всі завдання, які були поставлені перед ними.

"Сьогодні Управління цивільного захисту та ліквідації надзвичайних ситуацій Міністерства оборони Республіки Словенія направило лист-подяку Україні за допомогу, надану в ліквідації наслідків паводку. З відчуттям задоволення від виконаної роботи наші рятувальники повертаються додому", - наголошується в повідомленні.

Раніше, 11 серпня, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що українські рятувальники вирушили до Словенії для участі в ліквідаційних роботах проти наслідків повеней.

Як повідомлялося, станом на 7 серпня щонайменше шестеро людей загинуло в повенях, що обрушилися на Словенію слідом за зливовими дощами, під водою опинилися дві третіх цієї країни на Балканах. За даними агентства Associated Press, повінь уже визнано найсерйознішою в новітній історії країни. Багато людей залишилися без даху над головою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА