19:32 25.08.2023

На російсько-грузинському кордоні застрягли 6 українців, яких насильно вивезли в РФ, МЗС України опікується їхньою справою

2 хв читати
На російсько-грузинському кордоні застрягли 6 українців, яких насильно вивезли в РФ, МЗС України опікується їхньою справою

У нейтральній зоні між кордонами РФ і Грузії застрягли громадяни України: п'ятеро з шести - це колишні ув'язнені з Херсонської області, яких примусово забрали в Росію. Міністерство закордонних справ України опікується їхньою справою і здійснює перевірку.

За інформацією грузинських ЗМІ, уже тиждень у нейтральній смузі між Росією і Грузією біля пункту пропуску Верхній Ларс перебувають шестеро громадян України.

"Це колишні ув'язнені з Херсонської області, яких російські силовики під час відступу вивезли до Росії досиджувати терміни. І ще один - українець, який в'їхав до Росії й потрапив у фільтраційний табір", - пише портал "Новости-Грузия".

Їжу, воду і частину медикаментів українцям допомогли доставити волонтери.

У МЗС Грузії заявили, що запропонували допомогу українському посольству для того, щоб пропустити цих людей через свою територію і передати їх в Україну, також відбулася спеціальна зустріч із повіреним у справах України Олександром Шульгою. Дипломат повідомив, що надіслав інформацію до Києва й очікуватиме вказівок.

"МЗС разом із компетентними органами України опікується справою шістьох українців, які зараз перебувають на російсько-грузинському кордоні. За наявною інформацією, згадані громадяни відбували покарання на тимчасово окупованій території України й були вивезені російською окупаційною армією в Росію", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі МЗС України.

У відомстві зазначили, що наразі триває перевірка їхніх осіб та юридичних аспектів відбування визначеного судом покарання, опрацьовують питання їх повернення в Україну.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА