23:35 23.08.2023

Президент Грузії: я переконана, що Україна переможе у цій варварській війні та поверне свої території

2 хв читати
Президент Грузії: я переконана, що Україна переможе у цій варварській війні та поверне свої території

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі під час звернення на Третьому саміті Кримської платформи висловила впевненість, що Україна вийде переможцем у варварській війні РФ і поверне собі свої території.

"Цей саміт відбувається на тлі опору України, що триває вже 18 місяців, останньому прикладу російської військової агресії. Ця війна є лише продовженням непохитних спроб Росії розділяти, окупувати, завойовувати, загрожувати своїм сусідам і відповідає історичному образу дій імперських держав", - сказала вона під час онлайн -звернення на Третьому саміті Кримської платформи у середу у Києві.

Зурабішвілі наголосила, що Україна бореться не лише за свою незалежність та суверенітет, а й за свободу та безпеку всієї Європи.

"Ця війна ще раз продемонструвала глобальну важливість регіону, зміцнила аргумент про те, що Чорне море безперечно є неподільною частиною європейської стабільності та безпеки. Морем, яке не можна залишати під контролем держави, готової до своїх власних мілітаристських амбіцій, кинути виклик морській безпеці та вільному транзиту , а також порушити глобальне постачання продовольства", - зазначила вона.

За словами лідера Грузії, війна в Україні ще раз показує, що стабільність та безпека Європи "недоступні без поширення на весь континент - від Лісабона до Тбілісі".

"Це також демонструє, що деокупація всіх територій є абсолютною передумовою миру і стабільності, щоб гарантувати відмову Росії від імперських амбіцій і, таким чином, є єдиною стабільною основою для нової та здорової архітектури європейської безпеки", - заявила Зурабішвілі.

Вона наголосила, що єдність та підтримка, яку демонструє Європа, мають вирішальне значення для перемоги України, і "це не менш важливе для майбутньої безпеки Грузії та Молдови".

"Я хочу ще раз висловити свою переконаність у тому, що завдяки наполегливості вашого народу Україна вже значною мірою і повністю вийде переможцем з цієї варварської війни, поверне собі свої території та стане опорою завтрашньої безпечної та процвітаючої Європи. Грузія буде з вами потім, так само, як і зараз", - запевнила Зурабішвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА